6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Cani anne yargılanıyor

BEBEĞİNİ ÖLDÜRDÜ, HERŞEYİ YAZARAK ANLATTI

Konya'da evli ve torun sahibi adamla yasak aşk yaşayan kadın, bu ilişkiden doğduğunu düşündüğü çocuğunu öldürmesinin ortaya çıkmasından sonra yargılanmasına başlandı. Zanlı kadın, savunmasını isteyen mahkemeye ifade veremeyeceğini belirterek, yazdığı savunmayı verdi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bebek cinayeti davasının ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık anne Arzu D. (34), tutuksuz sanık Y.U. katılırken, tutuklu sanık Ziya E. Karaman Kapalı Cezaevi'nden getirilemediği için katılmadı. 1 günlük bebeğini öldürmek suçundan yargılanmaya başlayan Arzu D.'ye Mahkeme Başkanı Nehir Öner, "Yeni doğan bebeğini öldürmüşün bu konuda ne diyeceksin" diye sordu. Zanlı Arzu D., "Ben her şeyi yazarak anlattım burada yazdıklarım doğrudur" dedi.

"VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM, EN AĞIR CEZAYA RAZIYIM"

Mahkeme Başkanı, zanlı Arzu D.'nin yazdığı dilekçeyi alarak okudu. Zanlı yazılı ifadesinde, "Küçük yaştayken evimize gelen Adem isimli bir kişi zorla bana sahip oldu. Ziya'yı da daha sonra tanıdım, komşumuzdu. Onunla gönül ilişkisine başladık, her zaman eşinden ayrılıp benimle evleneceğini söyledi, sonra da evlenmedi. Hamile kaldım, ona bebeğin kendisinden olduğunu söyledim. Hamilelik boyunca evden çıkmadım sonra beni hastaneye götürdü, bebeğin babası olarak da Mehmet Demir ismini kullanmamı söyledi.

Doğum sonrası hastaneden beni aldı bir yere götürdü, arabada kendi kızı da vardı. Orada bana, 'Bebek'ten kurtulmamız lazım' diyerek elimi bebeğimin ağzına kapatmamı istedi. Bende ağlayarak bebeğimin ağzına elimi kapattım, nefessiz kalınca bana verdiği poşete koydum. Ziya'da benden poşeti alarak açtığı çukura gömdü ve üzerini toprakla örttü. Ben Ziya'dan ve bana tecavüz eden Adem'den şikayetçiyim. Hangi anne bebeğini öldürür. Ben 1 yıldır vicdan azabı çekiyorum. Verilecek en ağır cezaya razıyım" dedi.

BEBEKLE GİTTİ, BEBEKSİZ GELDİ

Bebeğin öldürülmesi olayında azmettirici olarak tutuklu bulunan Ziya E.'nin görgü tanığı kızı Y.U. hakkında da olayı bilerek gizlemek suçundan dava açıldı. Tutuksuz sanık olarak yargılanan Y.U. ifadesinde, "Arzu'nun babamla ilişkisi olduğunu bilmiyordum. Babam, 'Birlikte Arzu ve bebeğini alıp gelelim' dedi, yola çıktı. Arzu'yu bebekle aldık, bebekten ses çıkmıyordu. Yolda bir yerde Arzu ihtiyacım var diyerek aracı durdurdu. Babamda aşağı indi, daha sonra Arzu bebekle gitti, bebeksiz geldi. Ben o zaman bebeği öldürdüklerini anladım, ağladım. Babamın başına bir iş gelecek diye kimseye bir şey söyleyemedim" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti sanıkları dinledikten sonra avukatlara söz verdi. Avukatların savunmasının ardından Mahkeme Başkanı Öner, "Bebeğin babası Ziya değilmiş" diye sorunca sanık Arzu D. hiçbir şey söyleyemedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi ve Karaman Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanık Ziya E. ile tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, Mart ayında Konya Cinayet Bürosu dedektiflerinin kayıp bebek araştırması sonucu ortaya çıkmıştı. Konya Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne 2009 yılının Ocak ayında 9 aylık hamile olarak gelen Arzu D., sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Sağlık Müdürlüğü'nün uyguladığı bebekleri evinde takip sistemi sayesinde Arzu D.'nin bebeğini 1 yıl sonra kontrole giden ekip, bebeğe ulaşamadı. Bunun üzerine devreye giren Konya Cinayet Bürosu Ekipleri, yaptığı araştırmada Ziya E.'nin baskısı sonucu yasak aşk yaşadığı Arzu D.'ye kendisinden olduğunu zannettiği bebeği öldürdükleri ortaya çıkmıştı.

BEBEĞİNİ ÖLDÜRDÜ, HERŞEYİ YAZARAK ANLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 14:02:02
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 14:55:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?