6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çanta hırsızı kameralara yakalandı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir internet kafede gerçekleşen çanta hırsızlığı olayının failini güvenlik kamera görüntüleri ele verdi.

Edinilen bilgiye göre, Evsat Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir internet kafede meydana gelen hırsızlık olayı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Hırsızlık şüphelisi güvenlik kamera görüntüleri izlendikten sonra tespit edilince yakayı ele verdi.

Şehir merkezinde Cihan Kısalar'a ait bir internet kafeye müşteri olarak gelen Mustafa Çakan (20) işyeri sahibi ile kafenin ana masasında sohbet etmeye başlarken yanında bulunan el çantasını hemen arkasındaki dolabın önüne bıraktı. Bu esnada internet kafede müşteri olarak bulunan M.T. (17) bulunduğu masadan kalkarak sohbet eden ikilinin arkasına oturdu.

İkili konuşurken bırakılan çantayı fark ettirmeden alarak kazağının içerisine saklayan M.T. daha sonra oturduğu masaya yöneldi. Oldukça soğukkanlı olduğu dikkat çeken şüpheli, bir süre bulunduğu yerde oyalandıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi elindeki cep telefonuyla arama numarası yapar gibi görünüp kafeyi terk etti.

El çantasının çalındığını bir süre sonra fark eden kafe müşterisi Mustafa Çakan, hırsızlık olayından şüphelenince durumu polise bildirdi. Polis ekiplerinin kafeye gelmesi üzerine işyerinde bulunan güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Hırsızlık anının saniye saniye görüntülendiğini belirleyen polisin şüphelinin kimliğini belirlemesi zor olmadı. Avşar Mahallesi'nde ikamet eden M.T'nin evine giden polis ekipleri çalıntı çantayı içerisindeki malzemelerle birlikte ele geçirdi.

Şüpheli M.T. polis tarafından gözaltına alınırken, çantanın içerisinde bulunan 20 YTL nakit para, son model i-phone telefon, hafıza kartları ve özel eşyalar sahibine teslim edildi. Hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan M.T. polis merkezindeki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi. M.T. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 18:34:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?