6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çaresizlik içinde seyrettiler

Balık avlamak üzere 5 arkadaşıyla birlikte Beyşehir Gölü'ne gelen şahıs, arkadaşlarının gözleri önünde boğularak can verdi.

Edinilen bilgiye göre, Konya'da bir mandırada çalışan Şaban Ayalp (22), 5 arkadaşıyla birlikte hafta sonu Beyşehir Gölü'ne avlanmak için geldi. Geceyi çadırda geçiren grup, ertesi gün avlanma faaliyetlerine devam etti.

Dün saat 09.30 sıralarında avlanan Şaban Ayalp, Eşek Adası'nın karşısında yer alan kayalıklardan suya girmek istedi. Kıyıdan çok fazla açılmayan ancak birden derinleşen bölgede sulara gömülen Ayalp, yüzme bilmediği belirtilen arkadaşlarının önünde gözlerden kayboldu.

Olay üzerine güvenlik güçlerine haber verilirken, Beyşehir Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma Timi de bölgeye sevk edildi. Bölgeye gelen dalgıçlar, talihsiz gencin cansız bedenini arkadaşlarının gösterdiği noktada çok kısa sürede suyun derinliklerinden çıkardı. Gözleri önünde arkadaşları boğulan Konyalı gençler, olayın uzun süre şokunu üzerinden atamadı.

Şaban Ayalp'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Beyşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Murat Koçaş, 15 günde bir Konya'dan Beyşehir Gölü'ne oltayla avlanmaya geldiklerini ve bölgenin bildikleri bir yer olduğunu belirtirken, "Dün geceyi göl kıyısında kurduğumuz çadırda geçirdik. Sabah ise mandıracılık yapan arkadaşımız serinlemek için göle girmişti. Biz de burada yatıyorduk. Bir anda gözden kayboldu. Biz de şaşırdık. Yardım etmek için el ele tutuştuk arkadaşlarla ama kendisine ulaşamadık. Biz yüzme bilmiyorduk. O ise az bildiğini söylüyordu. Biraz ileride derine girdi, biz yetişemedik" diye konuştu.

Bu arada, Kurucuova beldesinde yapılan şenlikler için yola çıkan yerel gazeteciler, suda yüzen hayvanların fotoğrafını çekti. Boğulma olayı yaşanmadan önce Eşek Adası'nın karşısında balık avlayan grup da fotoğraf karesinde yer aldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 11:32:57
Güncelleme :6 Temmuz 2009 Pazartesi 11:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?