6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çarpık ayaklara alçılı tedavi

BEBEKLERDE ÇARPIK AYAKLARA ALÇILI TEDAVİ

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanlığı, Konya ve çevre illerdeki hastanelerde çalışan ortopedistlere yönelik, bebeklerde görülen doğuştan çarpık ayak hastalığının tedavi yöntemlerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Şenaran, yeni doğan bebeklerde doğuştan çarpık ayak hastalığının alçılama yöntemi ile tedavi edilebileceğini bildirdi. Bebeklerin çeşitli faktörlerden dolayı çarpık ayaklı doğabildiğini belirten Doç. Dr. Şenaran, "Anne karnında bebeğin çarpık ayaklı olduğunu tespit etmek mümkün. Ailelerin böyle bir durumda panik yapmaması gerekir. Alçılama yöntemi ile bebeklerimizi büyük ameliyatlara gerek kalmadan tedavi

edebiliyoruz. Küçük müdahalelerle ve alçılama yöntemiyle ayaklar tüm fonksiyonlarını yerine getirebilecek şekilde düzeliyor. Ülkemizde pek çok hastanede uygulanan bu yöntem sayesinde bebeklerimiz 2.5 ay gibi kısa bir sürede sağlığına kavuşuyor. Ancak bu konuda ailelerin bebeklerini erken yaşlarda doktora götürmesi çok önemli. Geç kalan müdahale, tedaviyi de zorlaştırıyor" dedi.

Doç. Şenaran, hastalığın kalça çıkığı gibi bebeklerde binde 1 dolaylarında görüldüğünü de sözlerine ekledi.

BEBEKLERDE ÇARPIK AYAKLARA ALÇILI TEDAVİ
BEBEKLERDE ÇARPIK AYAKLARA ALÇILI TEDAVİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2010 Cuma 12:03:00
Güncelleme :16 Nisan 2010 Cuma 12:11:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?