7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Çarptığı direğin altında kaldı

ÇARPTIĞI AYDINLATMA DİREĞİNİN ALTINDA SIKIŞTI

Konya'da birçok kez alkollü araç kullanmaktan ehliyeti mahkeme kararıyla iptal olan sürücü, yine alkollü çıktığı trafikte arkasından geldiğini gördüğü polislerden kaçmak için hız yapınca yoldan çıkarak aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle ikiye bölünen aydınlatma direğinin kamyonetin üzerine düşmesi sonucu aracında sıkışan sürücü, itfaiyenin 40 dakika süren çalışması sonucu kurtarıldı.

Kaza, saat 04.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Marangozlar Yaya Üst Geçidi yakınında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, içkili bir restoranda çalışan sevgilisi S.S.(29) ile birlikte eve giden Mithat K.(32) idaresindeki 43 UP 862 plakalı kamyonet, yakıt aldığı petrolden hızla çıkınca devriye gezen polis ekibi tarafından fark edildi. Hızla uzaklaşan aracın plakasını telsizle merkeze anons eden polis, sürücünün alkollü olabileceğini ve aracı çok süratli kullandığını bildirdi.

Anonstan kısa bir süre sonra arkasından gelen polis ekiplerini fark ettiği için hızlandığı öne sürülen sürücü Mithat K, aşırı hız sonucu kamyonetin kontrolünü kaybederek kaldırımda bulunan aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yerinden sökülen ve ikiye bölünen beton direğin bir parçası kamyonetin üzerine düşünce alkollü sürücü aracında sıkıştı. Araçtan yaralı olarak çıkan S.S. de olay yerine sevk edilen ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırlıdı. Ayakları sıkışan ve acı içinde kamyonette yardım bekleyen alkollü sürücü için itfaiye çağrıldı.

İlk müdahalesi araç içerisinde sağlık görevlileri tarafından yapılan Mithat K, itfaiyenin çalışması sırasında, "Bacağım uyuştu" diyerek feryat etti. İtfaiye, polis ve sağlık görevlilerinin kurtarmak için seferber olduğu alkollü sürücü, araç parçalanarak 40 dakika sonra sıkıştığı yerden kurtarıldı. Acı içinde araçtan çıkarılan sürücü Mithat K, sedyeye konularak ambulansa taşındı. Bacaklarının kırıldığı öğrenilen Mithat K, sevgilisinin götürüldüğü Numune Hastanesi'ni kaldırılarak tedavi altına alındı. Yapılan alkol ölçümünde 65 promil alkollü olduğu belirlenen Mithat K'nın ehliyetininin de birçok kez alkollü araç kullanmaktan mahkeme kararıyla iptal olduğu belirtildi. Yaralı S.S.'nin hastanedeki ifadesinde Mithat K.'nin polisleri görünce yakalanma korkusu nedeniyle hız yaptığını söylediği iddia edildi. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

ÇARPTIĞI AYDINLATMA DİREĞİNİN ALTINDA SIKIŞTI
ÇARPTIĞI AYDINLATMA DİREĞİNİN ALTINDA SIKIŞTI
ÇARPTIĞI AYDINLATMA DİREĞİNİN ALTINDA SIKIŞTI
ÇARPTIĞI AYDINLATMA DİREĞİNİN ALTINDA SIKIŞTI
ÇARPTIĞI AYDINLATMA DİREĞİNİN ALTINDA SIKIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2010 Pazar 15:03:01
Güncelleme :9 Mayıs 2010 Pazar 16:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?