4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Çarşamba Çayı taşmak üzere

Konya'nın Bozkır İlçesi kent merkezinden geçen Çarşamba Çayı, mevsim normallerinin üzerindeki yağışlar nedeniyle taşma aşamasına geldi.

Bozkır’da 2 gündür aralıklarla süren yağmur, kent merkezi ile ilçeye bağlı birçok belde ve köyde yaşamı olumsuz etkiledi.

Köylerde su baskını nedeniyle ev ve ahırlarda hasar meydana geldi. Ancak, can kaybı ya da yaralanan olmadı. Bozkır kent merkezini bölen Çarşamba Çayı'nın ise yağışlar nedeniyle taşma tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğu bildirildi.

Bu sabahtan itibaren etkisini daha da artıran yağmur, 3 metre derinlikteki çayı tamamen doldurdu. Kentte her an taşkın beklenirken belediye yetkilileri, kent merkezinde anonslarla halkın çay kenarına yaklaşmamalarını istedi. Belediye ekipleri 3 kepçe ve 18 görevliyle çaydaki su akışını hızlandırarak taşkını önlemeye çalışırken çay kenarına kum torbaları dizilmeye başlandı.

Bozkır'da 2005 yılı mart ayında meydana gelen yağışlarda Çarşamba Çayı taşarken kent merkezindeki 100'den fazla ev ile çok sayıda işyerini su basmıştı. Olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 15:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?