2
Mayıs
2024
Perşembe
KONYA

Çatılar ağırlığa dayanamadı

Konya'nın Beyşehir ve Derebucak ilçelerine bağlı dağlık yerleşim birimlerinde bazı evlerin çatılarının kar yığınlarının ağırlığına dayanamayarak çöktüğü bildirildi.

Beyşehir'e bağlı Huğlu, Derebucak ilçesine bağlı Çamlık, Pınarbaşı, Göynem ve Gencek ile köylerinin bölgede aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle beyaz örtünün esaretinde kaldığı belirtildi.

Derebucak'ın Çamlık Belde Belediye Başkanı Ali Özdemir, beldede 2011 yılının 11. ayından bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle zor günler geçirdiklerini ve bölgenin doğu illerindeki yaşam şartlarından bir farkının olmadığını söyledi.

Yerleşim merkezinde kar yüksekliğinin 2 metreyi aştığını, bunun dağlık ve yüksek kesimlerde 4 metrenin üzerinde olduğunu ifade eden Özdemir, "Çamlık yöresi aslında Konya'da en fazla kar alan bir bölge. Ama bu sene kar yağışı önceki yıllara göre daha fazla oldu. Bundan dolayı yaşadığımız olumsuzluklar var. Beldemizde kar yığınlarından dolayı 3 evin çatısı çöktü. Burada öyle kar olan yerler var ki, tek katlı evlerin çatısına vatandaş yürüyerek çıkıyor. Birçok bina sahibi ise beline ip bağlayarak çatılarını kar yığınlarından arındırmaya çalışıyor. Yoksa, çatılar bu kadar karı kaldıracak durumda değil. Ayrıca, belediye olarak yerleşim biriminde karla mücadelede oldukça zorlanıyoruz. Hem belediyemizin kısıtlı bütçesi, hem de iş makineleri yönünden yetersiz kaldığımız için bölgemizde faaliyet yürüten mermer fabrikalarından karla mücadele konusunda iş makinesi desteği alıyoruz. Yaşanan olumsuzluklardan bir tanesi ise zaman zaman yaşanılan elektrik ve telefon kesintileri oluyor. Şu anda ilçemiz merkezi Derebucak'a ulaşımı sağlayan yolumuzda trafik tek şeritten sağlanıyor" dedi.

Belediye Başkanı Ali Özdemir, ayrıca dün aşırı kar yığınlarından çatısı çöken kapalı spor salonu için Konya'dan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden bir ekip istediklerini de belirterek, "İnceleme yapacak ekibin vereceği rapor doğrultusunda hareket edeceğiz. Buna göre, ya salon tamamen yıkılacak ya da verilecek karar doğrultusunda ne yapılması gerekiyorsa o yapılacak. Şu anda kapalı spor salonumuzda bulunan çöken çatı nedeniyle 100 bin lira değerindeki 5 kilometrelik boruları da çıkaramıyoruz. Çünkü üzerinde çatının çökmeyen bölümünün de yıkılma riski var" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2012 Perşembe 17:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?