7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Çatlayan duvarlar tedirginlik yarattı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde ilköğretim okulunun duvarlarının bir bölümünde oluşan derin çatlakların, öğrenci ve öğretmenler arasında korkuya neden olması üzerine harekete geçen yetkililer, okulda inceleme başlattı.

Sadıkhacı beldesinde 293 öğrencinin öğrenim gördüğü Sadıkhacı İlköğretim Okulu binasının bir bölümünde son yağışların ardından derin çatlaklar oluştu. Önceki yıl oluşmaya başlayan çatlaklardaki derinlik Eylül ve Ekim ayındaki yağışların ardından daha da arttı. Bu durum okulda öğrenim gören öğrenciler ile velileri ve görevli öğretmenler arasında tedirginliğe neden oldu. Bunun üzerine konu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirildi.

Sadıkhacı Belediyesi'nin de girişimiyle İl Özel İdaresi'nden okulda
inceleme başlatılması istendi. Sadıkhacı Belediye Başkanı Şakir Özel, okulun duvarında Eylül ve Ekim ayındaki yağışların ardından oluşan derin çatlaklar nedeniyle yetkililerden yardım istediklerini belirterek, "Bunun üzerine geçtiğimiz hafta İl Özel İdaresi'nden gelerek okulda incelemede bulunan yetkililer bir rapor hazırladı. Çatlakların okulda eğitim öğretimi aksatacak tehlike oluşturduğu belirlenince, okulun taşınması yönünde karar çıktığını öğrendik. Mevcut okulda artık eğitim öğretim devam etmeyecek.

Şimdi yer arayışına girdik. Öğrencilerimizin bundan sonraki eğitimini taşımalı sistemle devam etmesinin de mümkün olabileceği belirtildi. Bundan sonraki süreçte ise yeni okul yapımı gündeme geldi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 16:30:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?