6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çavuş beldesi film seti oldu

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde gelecek yıl vizyona girmesi beklenen sinema filmi "Mommo"nun çekimleri sürüyor.

Sinema filminin yönetmenliğini reklam sektörüne uzun yıllardır hizmet veren, 1993 yılında Özbekistan'da çekimi yapılan ortak yapım bir filme de imza atan Atalay Taşdiken yapıyor.

Memleketi Çavuş beldesinde çekimleri devam eden "Mommo" adlı sinema filminin aynı zamanda senaristi olan Taşdiken, "Bu aslında ilk uzun metrajlı filmim denilebilir. Kendime ait ve kendi memleketimde çekimini yapıyorum" dedi.

Sinema filminin senaryosu hakkında da bilgi veren Taşdiken, oldukça trajik bir konuyu beyaz perdeye uyarlamaya çalıştıklarını söyledi. Filmde oyuncu olarak bölge insanını kullandıklarını dile getiren Taşdiken, Mustafa Uzunyılmaz, Mete Dönmezer ve Mehmet Usta gibi tanınmış isimlerin de rol aldığını belirtti.

Ana karakter olarak Hüyük'te yaşayan iki çocuğun filmde rol aldığını, yan karakterlerde daha çok bölge insanının ön plana çıktığını ifade eden Taşdiken, "Filmde oynayan çocuk karakterlerimizin ikisi de çok yönlü. Özellikle kızımız Ayşe karakterini oynayan Elif büyük bir yetenek. Film vizyona girdiğinde çok konuşulacağına inanıyorum. Film çalışmalarına yeni başladık, 4 haftalık bir çekim planlıyoruz ama bu süre biraz daha uzayabilir. Vizyona ise prodüksiyon aşamasının tamamlanmasının ardından 2009 yılının Ocak veya Şubat döneminde girmesini hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 16:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?