6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çay, vücudu zinde tutuyor

Uzmanlar özellikle kış aylarında içimizi ısıtmak için içtiğimiz çayın düzenli içildiği taktirde vücudu zinde tutacağını belirtiyorlar.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Nefroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Türk, siyah, yeşil veya beyaz çayın sağlıklı bir yaşam için günlük düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini belirterek, "Çayın içinde bulunan bazı antioksidanlar hem vücudu birçok hastalığa karşı koruyor hem de vücudun sağlıklı ve zinde kalmasını sağlıyor. Örneğin yeşil çay kalp krizi riskini azaltırken, kolesterolü düşürüyor ve damarlardaki kireçlenmeyi yavaşlatıyor. Yeşil çayın yoğun olarak tüketildiği ülkelerde kan kanserinin daha az görüldüğü tespit edilmiş. Yeşil çayın eklemlerde iltihabı azaltıcı ve kıkırdaklarda yıpranmayı önleyici etkisi de olduğu belirlenirken yaşlılarda hafızanın daha zinde kalmasına yardımcı olduğu da kesinleşmiş bir olay" dedi.

Yeşil çay dışındaki çayların da vücuda sayısız yararı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Süleyman Türk, "Örneğin beyaz çayın bağırsak kanserine karşı koruyucu etkisi var. Siyah çay ise yaşlı kadınların korkulu rüyası olan kemik erimesine karşı kadınları koruyor. Diğer bitki çaylarının ise insan vücuduna sayısız yararı var. Bu çaylar, günlük olarak tüketilmesi halinde hem vücudu birçok hastalığa karşı korur hem de insanı daha zinde yapar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2010 Cumartesi 20:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?