6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çekiçli katile 2 kez müebbet

Konya'da iki arkadaşını başlarına çekiçle vurduktan sonra ayaklarına ağırlık bağlayarak Acıgöl ve Obruk Gölü'ne atarak öldüren katil zanlısına, 2 kez müebbet hapis cezası verildi.

Katil zanlısı, "Mahkemede boynum kıldan ince, Allah katında vicdanım rahat, arkadaşlarımı ben öldürmedim" dedi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen göl cinayetleri davasına tutuklu sanık Halil A., maktullerin yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti cinayet davasıyla ilgili savcının esasa ilişkin mütalaasını istedi. Cumhuriyet savcısı gerekçeli kararında bir öncekini tekrarlayarak katil zanlısı Halil A.'nın cinayeti önceden planladığını söyledi.

Savcı, "Halil A.'nın arkadaşı ve ortağına borcunu ödemediği ve onların alacaklarını ısrarla istemeleri sonucu cinayeti işlemeye karar verip göle götürerek başlarına çekiçle vurarak yaralamış, daha sonra yaralı haldeyken ayaklarına ağırlık bağlayarak göllere atmıştır. Tasarlayarak kasten adam öldürmek suçunu bu şekilde gerçekleştirdiği anlaşıldığından sanığın eylemine uyan TCK 82/1 maddesi gereğince iki kez cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

Sanığın cinayeti planlayarak borçlarını ödememek için işlediğini belirten müşteki avukatı da savcının mütalaasına katılarak, TCK 81/1 gereğince mahkemenin inisiyatif kullanmadan cezalandırılmasını talep etti.

KATİLİN SON SÖZLERİ ŞAŞIRTTI

Sanık avukatı ise, müvekkilinin cinayeti işlemediğini, bu nedenle beraat kararı verilmesini isterken, ceza verilmesi durumunda iyi hallerin uygulanmasını talep etti.

Son sözü sorulan katil zanlısı Halil A. ise, "Mahkeme huzurunda benim boynum kıldan ince, Allah katında da vicdanım rahat, cinayetleri ben işlemedim. 9 yıllık arkadaşlarımı öldürecek kadar cani değilim. Eşimi dul, 2 yavrumu öksüz, 3 çocuğu yetim bırakacak biri değilim. Ben iyi niyetimin kurbanı oldum" şeklinde konuştu. Yaklaşık 10 dakikalık aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, "Halil A.'nın cinayeti tasarlayarak kasten öldürdüğü kararına vardık. Bu nedenle Halil A.'ya Kahraman Erdem'i ve Mehmet Mustafa Öcal'ı öldürdüğü için 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdik. Bunu da iki kez müebbet hapis cezasına düşürdük" dedi.

CİNAYETLERİ İTİRAF ETMİŞTİ

Olay, 3 Ağustos 2007 tarihinde meydana gelmiş, Kahraman Erdem ile arkadaşı Mehmet Mustafa Öcal'ın ortadan kaybolması üzerine polis, geniş çaplı bir araştırma başlatmış ve zanlı Halil A.'nın kredi kartı ile çekiç, 25 metre ip ve 10'ar kiloluk 4 tane ağırlık satın aldığını tespit etmişti.

Sanığın yapılan araştırmasında göllere karşı bir ilgisi olduğu ve sinirlendiği kişiler için, "Bunları öldürüp göle atacaksın" ifadesinde bulunduğu belirlenmiş, ekipler Konya çevresindeki göllerde yaptığı araştırmada Karapınar ilçesi sınırları içinde bulunan Acıgöl çevresinde öldürülen Mehmet Mustafa Öcal'a ait kimlik ve kredi kartları ile saç ve kan izlerine rastlanmıştı. Olay yerine çağırılan dalgıçlar, başına çekiçle vurulmuş ve ayağına iple ağırlık bağlanarak göle atılmış, Mehmet Mustafa Öcal'ın cesedine ulaşmıştı.

Bunun üzerine Halil A. gözaltına alınmış ve sorgusunda suçunu itiraf etmişti. Şahsın yapılan sorgusu neticesi öldürdüğü Kahraman Erdem'i ise Obruk Gölü'ne attığını itiraf etmişti. Obruk Gölü'nde dalgıçların yaptığı uzun aramalar sonucu Kahraman Erdem'in de cesedine ulaşılmıştı. Sanık Halil A.'nın ilk ifadesinde, öldürdüğü kişilere 300 bin YTL civarında borcu olduğu için cinayeti planlayıp işlediğini söylemişti. Halil A., ilk duruşmada ise, "Ben cinayet işlemedim" diyerek suçunu inkar etmişti.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 17:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?