6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çekilen gölün altından ne çıktı?

Konya'nın Gökhüyük köyünde bulunan Tırmaş Gölü'nün 45 metre çekilmesiyle insan kemikleri ortaya çıktı. Köylüler, kemiklerin 29 yıl önce yüzmek için girdiği gölde boğulan ve cesedi bulunamayan Cemal Çökekoğlu'na ait olduğunu iddia ettiler.

Edinilen bilgiye göre, Çumra-Karaman yolu üzerinde bulunan Gökhüyük köyü yakınlarındaki Tırmaş Gölü'ne balık avlamaya giden köylüler ceset kalıntıları buldu. Durumu jandarma ekiplerine haber veren köylüler, kemiklerin 29 yıl önce göle yüzmeye giren Cemal Çökekoğlu'na ait olabileceğini söyledi.

Cumhuriyet savcısının olay yerinde inceleme yapmasının ardından kemiklerin Çökekoğlu'na ait olup olmadığının belirlenmesi için araştırma başlatıldı. Kemikler Çumra Devlet Hastanesi morgunda korumaya alındı. Ceset kalıntılarını bulan köylülerden Hüseyin Çakmak, "Balık avlamak için gölün kenarına geldiğimde, çekilen kısmında bir takım kemikler buldum. Kemiklerin bulunduğu bölgeyi kazınca tamamının bir insana ait olduğunu gördüm. Muhtara haber verdim, muhtar da durumu yetkililere bildirdi" dedi.

Köy muhtarı Şaban Budak ise, kemik parçalarının tamamının bir insana ait olduğunu belirterek, "Muhtemelen 1979 yılında karayollarının taş ocağında çalışan ve göle yüzmeye girdiğinde boğularak ölen Cemal Çökekoğlu'na ait. Çünkü iki kişinin gözü önünde boğulmuş ve cesedi bulunamamıştı" diye konuştu.

Olaydan sonra Cemal Çökekoğlu'nun cesedini bulamadıklarını belirten yakınları, "Şimdi bulunan ceset o olabilir. DNA testinin ardından belirlenecek. Ama o dönem kaybolan akrabamızın ne ölüsü ne dirisi ortaya çıkmıştı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 11:11:00
Güncelleme :10 Ekim 2008 Cuma 11:17:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?