6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çelik: Üniversite olaylarına üzüldüm

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olayın kendilerini çok üzdüğünü belirterek, fikrin ve medeniyetin bittiği yerlerde kavgaların başladığını söyledi.

Bir dizi açılış ve programa katılmak üzere Konya'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ilk olarak Kadınhanı ilçesinde yapımı tamamlanan ve eğitim öğretime başlayan Zeki Altındağ Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Buradaki törene Bakan Çelik'in yanı sıra Konya Valisi Osman Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, AK Parti Konya milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı. Törende konuşan Bakan Çelik, AK Parti olarak eğitime ve okullaşmaya ayrı bir önem verdiklerini belirterek, "Eğitim hiç şüphesiz ki her millet için çok önemlidir. Bizim gibi nüfusu genç ülkeler için ise daha önemlidir. Bunun bilincinde olarak ilk defa bizim hükümetimiz döneminde bütçeden en fazla pay Milli Eğitim'e ayrıldı. Bugün eğitim görülen her 4 derslikten birisi son 5 yıl içerisinde yapıldı. Görev yapan her 3 öğretmen birisi de bizim dönemimizde atandı. Yaklaşık 900 bin okula hızlı internet bağlantısı yapıldı. İstanbul, Ankara'da olup da Konya'da olmayan liseler Konya'ya da açıldı. Eğitim ve öğretimin ilerlemesi için fiziki mekanların ve teknolojik alt yapının iyi olması yetmez. Öğretmen ve öğrencilerde öğrenme aşkı da olmalıdır. Bal bal demekle ağzınıza bal tadı gelmez. Bir şeyin olmasını istiyorsanız yapmanız gerek" dedi.

Bazı hayırseverlerin adlarını yaptıkları eserlerle geleceğe taşıdığını da dile getiren Bakan Çelik, "Bazı iş adamlarımızın cebinde maalesef akrep var. Bu tür eserlere imza atmaktan çekiniyorlar. Bizim devletimiz sosyal bir devlettir ama milletimiz bu anlayışın da önündedir. Önümüzde iki yol vardır. Ya isminiz bu tür eserlerin üzerinde yazacak ya da mezar taşınızın üzerinde" şeklinde konuştu.

Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olaya da değinen Bakan Çelik, "Yaşanan bu olay bizi gerçekten üzmüştür. Fikrin ve medeni davranışın bittiği yerde kavga başlar. Biz bunu istemiyoruz" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Bakan Çelik, okulu yaptıran hayırsever Zeki Altındağ'a bir teşekkür belgesi verdi. Daha sonra Bakan Çelik ve protokol üyeleri kurdele keserek okulu eğitim öğretime açtı. Bir süre okulu gezen Bakan Çelik, okulun bilgisayar laboratuvarında kendi internet sitesine girerek
bilgisayarları kontrol etti.

Bakan Çelik daha sonra ilçede yapımım tamamlanan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katıldı. Kurdele keserek okulu hizmete açan Bakan Çelik, çocuklarla da sohbet etti.

...
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 17:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?