6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Cemile'nin baba özlemi dinmedi!

Konya'da, bir genç kızın 21 yıl sonra bulduğu babasına kavuşmasını engelleyen katil zanlısı hakkında savcı en ağır cezayı istedi.

Sanığın namus için işledim söylemini tutarsız bulan savcı, zanlının planlayarak cinayeti işlediğini düşündüğünü açıkça belirterek, cinayetten ağırlaştırılmış, gasptan da 15 yıl hapis cezası istedi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ahmet Tombul cinayeti karar aşamasına geldi. Duruşmaya tutuklu cinayet zanlısı İsa K. ile tutuksuz sanık Leyla K. ve sanık avukatı katıldı. Mahkeme son bir tanık dinledi. Tanık, duruşmada cinayet zanlısı İsa K.'nın kendisine cinayeti namus için işlediğini söylediğini belirtti. Dosyadaki tüm eksikliklerin giderildiğini belirten mahkeme heyeti, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi.

SAVCI EN AĞIR CEZALARI İSTEDİ
Savcı, "Sanık İsa K. işsiz olduğu için kısa bir süre önce tanıştığı Ahmet Tombul'un Almanya'dan emekli, çok parası olan biri olduğunu düşünerek görüşmeye başlamış ve bahçede çalışmak için anlaşmıştır. Daha önceden planladığı gibi evinden bıçağı alıp olay günü bahçeye gitmiştir. Orada bıçağı çekerek Ahmet Tombul'u ön ve arkasından defalarca bıçaklamış ve cebinden parasını almıştır. Daha sonra ölmediğini görünce tekrar başına sert bir cisimle vurmuştur. Evden de 4 adet cep telefonu, el feneri, pil, volkmen almıştır. Daha sonra cep telefonlarını da eşine sattırmıştır. Sanığın soruşturma sırasında namus meselesini hiç ağzına almadığı, olayı itiraf ettiği, daha sonra savunma amaçlı karımı istemişti diyerek olayı namus meselesine sevk etmeye çalıştığı belirlidir. Kısa bir tanışmanın ardından böyle bir namus meselesinin olması da hayatın olağan akışında aykırıdır" dedi.

Savcı, bu nedenlerle İsa K.'nin planlayarak adam öldürme suçundan TCK'nın 82/1 maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis, gasp suçundan da TCK'nın 149/1 maddesi gereğince 15 yıl hapis cezası isterken, cep telefonlarını satan Leyla K. için ise TCK'nın 165. maddesi gereğince 3 yıla kadar hapsini istedi. Mahkeme sanık avukatının esasa ilişkin savunmasını hazırlaması için ileri bir tarihe ertelendi.

Olay, 4 Aralık 2008 tarihinde Uzunharmanlar Mahallesi Ekecik Sokak No 29'da meydana gelmişti. Almanya'dan emekli Ahmet Tombul (69), evinin bahçesinde 6 bıçak darbesi ve başına aldığı darbeyle öldürülmüştü. Konya Cinayet Bürosu Amirliği dedektifleri yaptığı araştırma sonucunda görgü tanıklarının yardımıyla ince sesli cinayet zanlısı İsa K.'yi yakalamıştı. Olay sonrası babasını 21 yıl sonra bulan ve onunla buluşmak için eve gelen Cemile Tombul (21) babasının cesediyle karşılaşmıştı. Cemile Tombul, ilk duruşmada da gözyaşlarına hakim olamamış ve babasının katilinin en ağır cezayı almasını istemişti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 18:47:32
Güncelleme :25 Haziran 2009 Perşembe 18:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?