4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Çete kuran baba oğul tutuklandı

Konya'da suç örgütü kurduğu iddia edilen bir baba ile 2 oğlu, kadın kaçırma, ortak olduğu restoranı tehditle üzerine geçirme ve kaleşnikof bulundurma suçlarından adliyeye sevk edildi. 


Alınan bilgiye göre, merkez Selçuklu ilçesinde 3 ortağıyla birlikte bir restoran açan Necdet Ö. (58), restoranda çalışan ses sanatçısı dostu Leyla D. ile yanındaki Fatma Ş.'yi silah zoruyla araca bindirerek kaçırdı. İhbarı alan polis ekipleri, Necdet Ö.nün evinin önüne pusu atarak kaçırılan Leyla D. ile yanındaki kadını kurtardı. Gözaltına alınan Necdet Ö.'nün evinde ve arabasında yapılan aramada 1 adet kaleşnikof tüfek, 1 adet tabanca, 1 adet hançer, 2 adet kama tabir edilen bıçak ile bir miktar esrar bulundu. 

Necdet Ö.'nün başta oğulları Mevlüt, Fatih Ö. olmak üzere 5 kişilik bir suç örgütü kurduklarını öğrenen polis ekipleri, Necdet Ö.'nün 3 ortağıyla açtığı restoranı kaleşnikof ve tabancalarla basarak üzerine geçirmeye çalıştığı, adam kaçırma ve hürriyeti tehdit ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işlediğini tespit etti.
Baba ve 2 oğlu suç örgütü kurmak ve işledikleri diğer suçlardan dolayı bugün Konya Adliyesi'ne sevk edilirken, 2 kişinin arandığı bildirildi. Necrdet Ö.'nün ilk ifadesinde, kendi evinde bulunan kaleşnikof silahtan haberinin olmadığı şeklinde bilgi verdiği, eşi G.Ö.'nün ise kaleşnikof silahını eşinin eve getirdiğini söylediği öğrenildi. 

Öte yandan Necdet Ö'nün daha önceki dostunu vurması nedeniyle cezaevinde yattığı, çıktıktan sonra, eski dostunun sevgilisini öldürmekten tekrar cezaevine girdiği ve 7 yıl hapis yattıktan sonra 2001'de çıkan aftan yararlanarak tahliye olduğu, oğullarının ise hırsızlık ve kapkaç gibi suçlardan sabıkalı olduğu bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 14:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?