4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Çete operasyonu düzenlendi

Konya'nın Ereğli ilçesinde şüphe üzerine aranan 6 şahsın üzerlerinde ve gösterdikleri yerde ruhsatsız tabanca, sahte banknot ve esrar maddesi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, Halk Bankası arkasında bulunan iki aracın içinde 6 şüpheli şahsın olduğu ihbarı geldi. İhbar üzerine olay yerine giderek şahısları inceleyen polis ekipleri, şahısların hırsızlık ve fuhuş suçlarından çok sayıda sabıkası olduğunu tespit etti.

Şahısların yapılan üst aramalarında R.C. isimli şahsın üzerinde 6 adet 9 milimetre çapında tabanca mermisi ile 6 gram esrar ele geçirildi. Polislerin otopark çevresine yaptığı aramada ise, şahısların polisin geldiğini görmesi üzerine attığı belirlenen 9 milimetre çapında 1 adet tabanca ile bu tabancaya ait fişekler ele geçirildi.

Şahısların yakalandıkları otomobiller içinde yapılan aramada da otomobillerden birinin koltuklarının altında bulunan zulalara saklanmış 1 adet 7.65 ve 1 adet 9 milimetre çapında 2 adet tabanca ile bu tabancalara ait fişekler bulundu. Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, şahıslardan C.Y.'nin evinde yaptığı aramada piyasaya sürülmeye hazır toplam 2 bin 480 YTL'lik sahte banknot ile 8 adet kuru sıkıdan çevirme tabanca ele geçirildi. Ayrıca 5 adet 500'lük banknotlar halinde Peru parası ele geçirildi.

Polis, R.C. ve C.Y.'nin aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 17:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?