6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çete üyelerine sağlık kontrolü

Konya polisinin 5 ilde düzenlendiği operasyonda sahte ehliyet düzenledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 15 kişi, tekrar sağlık kontrolünden geçirildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 6 aydır sürdürülen çalışmalar kapsamında Konya'nın Doğanhisar ilçesinde bir sürücü kursunun sahte ehliyet verdiğinin belirlemesi üzerine yapılan operasyonda Konya'nın Doğanhisar ve Akşehir ilçelerinden 8 kişi, Denizli, Burdur, İstanbul ve Bursa'da ise 7 kişi gözaltına alınmıştı.

Sahte ehliyet yapımında kullanılan çok sayıda evrak ile bilgilere el konulan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise 1 adet el bombası, ruhsatsız tabanca, sahte ehliyet ve çok sayıda sahte evrak bulunmuştu.

Bazı ilçelerde görevli milli eğitim müdürleri ve Doğanhisar ilçesinde öğretmen olduğu belirtilen 1 kişinin de aralarında bulunduğu 15 kişi sabahın erken saatlerinde Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek, tekrar sağlık kontrolünden geçirildi.

Sağlık kontrolünün ardından KOM Şubesi'ne götürülen şahısların sorguları devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 13:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?