7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Ceviz üreticinin yüzünü güldürdü

Konya’nın kaliteli cevizi ile ünlü Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde bu yıl rekor ölçüde gerçekleşen ceviz hasadı üreticiyi sevindirdi.

Konya’da cevizin adresi olarak bilinen Çavuş beldesinde üreticinin yüzü gülüyor. Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, ceviz üretiminde bölgenin bu yıl geçen yıla oranla yüzde 200’ün üzerinde rekor ölçüde verim elde edildiğini dile getirirken, önceki yıllara göre üretimde iki kat artış yaşandığını söyledi. Başkan Çiğdem, “Beldemizde bu yıl cevizde bereketli bir dönem yaşıyoruz. 32 yaşındayım. Bu yıl gibi bereketli bir ceviz dönemi görmedim” dedi.

Çiğdem, bu yıl yörede Konya’ya yetebilecek ölçüde ceviz üretiminden söz etmenin yanlış olmayacağını söyledi.

Türkiye’nin en kaliteli cevizleri arasında gösterilen Çavuş beldesi cevizinin farklı aroması, doymamış yağ oranının düşük olması, kolesterole birebir gelmesi ve kalp dostu olması özellikleriyle son yıllarda aranan bir marka haline geldiğini belirten Çiğdem, “Farklı lezzeti ile Türkiye’nin her yerinden talep gören Çavuş yöremizin cevizi son yıllarda Belediye olarak yaptığımız tanıtım çalışmaları ile adını duyurmaya başladı. Ceviz yetiştiricimizin ayağına artık müşteri kendiliğinden geliyor. Bu yıl ceviz sezonu başlamadan siparişler gelmeye başladı. Çavuş beldesi olarak talep gelen her yere ceviz göndermeye başladık. Ağaçlarımızda ürün öyle bol ki, geçtiğimiz seneye göre cevizde yüzde 200’ün üzerinde fazla rekolte gerçekleşti. Toplayıcılar cevizi toplamaya yetişemiyor. Türkiye çapında ün yapan Çavuş cevizi, gelecekte göletimizin getirdiği sulama imkanlarıyla dünya markası bir ürün haline dönüştürmek istiyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 12:36:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?