7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Çevre Yolu'nu trafiğe kapattılar!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Bahçelievler Mahallesi sakinleri, çok sayıda trafik kazasının meydana geldiğini ileri sürdükleri Isparta Çevre Yolu'nu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Bahçelievler Mahallesi'nin otogar kısmında oturan aileler, öğrenim çağındaki çocuklarının okul güzergahının bulunduğu karayolu üzerine emniyetli geçiş için üst ya da alt geçit yapılmasını istediklerini belirterek, bu konuda bugüne kadar yaptıkları girişimlerden olumlu netice alamadıklarını dile getirdi.

Mahalli sakini kadınlar, "Bu yolda kazalar oluyor, çocuklarımız geçemiyor. Okula geliş gidişinde sürekli olarak biz yoldan geçirmek zorunda kalıyoruz. Burada ne bir lamba, ne bir polis çocuklarımızın emniyetli geçişini sağlayacak güvenlik önlemi yok" dedi.

Mahallede yaşayan kadınlar ile çocuklarının, "Üst geçit isteriz", "Üst geçit hakkımız, söke söke alırız" sloganlarıyla ulaşıma kapattıkları karayolunda seyir halinde olan motorlu araçlar ise trafikte beklemek durumunda kaldı. Eylem nedeniyle karayolunda TIR ve kamyonlar kuyruklar oluşturdu. Birçok motorlu araç karayolu üzerinde seyir yapamayınca geriye ya da tali yollara dönüş yapmak zorunda kalırken, TIR şoförleri ise uzun süre yoluna devam edemedi.

Bu arada, karayolundan geçmek isteyen sürücülerle eylemci mahalle sakinleri arasında ilginç diyaloglar da yaşandı. Eylem nedeniyle en önde beklemek zorunda kalan bir TIR'ın içerisindeki yolcu, "Hastamız var, izin verin biz geçelim" derken, eylemci kadınlar ikna olmayıp, "Hani hastanız, hastanızı görelim?" diye sordu.

"Hastamız Konya'da" cevabı üzerine bir müddet sonra sadece en öndeki TIR'a izin veren eylemci mahalle sakinleri, gerideki diğer araçlara ise geçiş için izin vermedi.
Mahalle sakinlerinin geçit eylemi, haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekiplerin girişimiyle bir süre sonra sona erdi. Polisin, "Yaptığınız yasal değil, suç işliyorsunuz" uyarısını dikkate almayan mahalle sakinleri, "Üst geçit yapılmazsa, daha sonra tekrar bu yolu trafiğe kapacağız" şeklinde konuştu. Polisin uyarısıyla yolu tekrar ulaşıma açan mahalle sakinleri, bir süre bölgeden sonra uzaklaştı.

Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz ise, üst geçit istenen bölgeye kendilerinin müdahale edemediğini belirterek, "Bölge karayollarının sınırları içerisinde. Bundan dolayı belediye olarak biz burada bir çalışma yapamıyoruz. Vatandaşlarımız isteklerinde haklı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 12:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?