30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Çevrecilerden develi eylem

ÇEVRECİLERDEN DEVELİ EYLEM

Hidroelektrik santrallerine karşı başlatılan Büyük Anadolu Yürüyüşü kapsamında develerle Ankara'ya giden gruplardan Doğu Akdeniz kervanı, Konya'ya ulaştı.

Anadolu köy, kasaba ve şehirlerinden deve ve eşeklerin de bulunduğu kervanlarla başlatılan Büyük Anadolu Yürüyüşü'nde develi kervan Konya'ya geldi. Kültürpark önünde grup adına Doğu Akdeniz Kervanı sorumlusu Pervin Çoban Savran basın açıklaması yaptı. Savran, "2 Nisan'dan itibaren köylerimizden yola çıkarak Ankara'ya yürümeye başladık. Binlerce yıldır insan uygarlığının beşiği olan Anadolu, bugün eşi görülmemiş yıkımla karşı karşıyadır. Bugün bütün sularımız 49 yıllığına şirketlere satılıyor. Dağlarımız

maden şirketleri tarafından parsellendi, yaşamımız nükleer santrallerle tehdit altındadır. Bir zamanlar tarım cenneti olan bu topraklar artık çölleşme tehdidi altında. Biz bir çöl değil, asıl toprağımızı, ovamızı istiyoruz. Anadolu insanları olarak ovalarımızı vermeyeceğiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından Alaaddin Tepesi civarında develerle şehir turu atan grup, daha sonra Ankara'ya doğru yola çıktı.

ÇEVRECİLERDEN DEVELİ EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 13:06:04
Güncelleme :12 Mayıs 2011 Perşembe 18:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?