4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Cezaevinde gıda zehirlenmesi

Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaklaşık 20 kadın tutuklu gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelik oldu. Sağlık durumu ağır olduğu öğrenilen bir kadın mahkumun yoğun bakım ünitesine yatırıldığı belirtildi. 

Edinilen bilgiye göre, saat 01.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Adana Çevre Yolu üzerinde bulunan Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki kadın mahkumlardan yaklaşık 20'si rahatsızlandı. Bunun üzerine cezaevi revirine kaldırılan kadın mahkumların ilk tedavileri burada yapıldı. Kadın mahkumlardan 7'si, durumunun ağır olması nedeniyle ambulanslarla ve cezaevi aracıyla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınan mahkumlardan 6'sı yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi. 

Durumu kritik olan bir mahkumun da yoğun bakım ünitesine yatırıldığı öğrenildi. Taburcu olan mahkumlar tekrar cezaevine götürüldü. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle rahatsızlanan kadın mahkumların akşam yemeğinde yedikleri helvadan zehirlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. 

Cezaevinde erkek ve kadın tutuklu yaklaşık 700 mahkumun bulunduğu ve bu mahkumların hepsinin aynı helvadan yediği, ancak diğerlerinde buna benzer bir problemin yaşanmadığı belirtildi. 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2007 Cumartesi 11:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?