6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Cezaevinde sazlı sözlü düğün

Konya'da 4 yıldır cezaevinde olan ve eşine nikah yapamayan bir mahkum, cezaevinin ve bir hayırseverin katkılarıyla sazlı sözlü düğün yaptı.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli tarafından kıyılan nikahın ardından gelin ve damat 2,5 yaşındaki çocuklarıyla dans ederken, mahkumlarla savcılar da karşılıklı oynadı.

Yetiştirme yurdunda kalan 22 yaşındaki Satı Mut'la 4 yıl önce tesadüfen tanışan 27 yaşındaki Ramazan İnal, Mut'a aşık oldu. İnal ve Mut resmi nikah yapamadan evlenirken, Ramazan İnal bir süre sonra yakınlarıyla tarla meselesi yüzünden çıkan tartışmada yaşananlar nedeniyle cezaevine girdi.

İnal cezaevindeyken çiftin Ragıp ismini verdikleri bir çocukları oldu. Bir hayırsever iş adamının yardımı ve cezaevinin katkılarıyla Konya Açık Cezaevi'nde Satı Mut ile Ramazan İnal'ın nikah ve düğününün yapılması için karar alındı. Cezaevinde 1 ay süren hazırlık sonrası düğün, dün akşam gelin Satı Mut'un limuzinle cezaevine getirilmesiyle başladı. Limuzinle gelen gelini, damat Ramazan İnal karşıladı.

İnal, koluna giren eşini mahkum arkadaşlarının alkışları arasında cezaevinin avlusunda hazırlanan düğün alanına getirdi. 2,5 yaşındaki çocukları Ragıp'ın da katıldığı törende Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli nikahı kıyarken, savcılar da şahitlik yaptı. Nikahın ardından sazlı sözlü düğün yapıldı.

Davulların çalındığı, şarkıların söylendiği düğün töreninde İnal çifti, 2,5 yaşındaki çocuklarını kucağına alarak dans etti. İlerleyen saatlerde ise damadın cezaevindeki arkadaşları ile savcılar da sahneye çıkarak oynadı. Pasta kesiminin ardından takı töreni yapıldı.

4 yıldır cezaevinde olan damat Ramazan İnal'ın, 7 ay sonra cezasını tamamlayarak tahliye olacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 12:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?