6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Cezaevindeki mahkumlar eğitilecek

CEZAEVİNDEKİ MAHKUMLAR EĞİTİLECEK

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Konya Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan protokolle Konya E Tipi Kapalı Cezaevindeki hükümlü ve tutuklular sosyal ve kültürel alanlarda eğitilerek psikolojik destek sağlanacak.

Selçuk Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanan 'Tutuklu ve Hükümlülerin Eğitimine Yönelik Sosyal Sorumluluk Projesi'nin tanıtım ve protokol imzası rektörlük binası senato salonunda Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ve Konya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan arasında imzalandı.

Konya E Tipi Kapalı Cezaevi Savcısı Bekir Sıtkı Yıldırım'ında katıldığı programda konuşan SÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, proje hakkında bilgi verdi. Amaçlarının cezaevindeki hükümlü ile tutuklulara psikolojik destek sağlayarak, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler yoluyla rehabilitasyon ve topluma kazandırılma sürecine katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sünbül, "Temel bilgisayar kursu, grup

rehberliği, halk oyunları, voleybol kursu, film gösterimleri, resim ve ebru işleme, din kültürü ve ahlak bilgisi eğitimi, psikoterapi, toplumsal, kültürel ve sportif alanlarda panel, tiyatro oyunu, satranç kursu, sanat ve halk müziği konserleri ile belirli periyotlarda sağlık taraması yapılacak. 27 saat ders faaliyeti planlandı. 8 haftalık periyotlar halinde 1 yıl boyunca sürecek derslerin tamamında 36 öğretim elemanı ve 24 gönüllü öğrenci görev yapacak" dedi.

Prof. Dr. Okudan ise, cezaevinde kalan bir hükümlüden aldığı mektup sonrası projenin startının verildiğini anlatarak, "Bir insan bile olsa topluma kazandırabilirsek ne mutlu bize. Cezaevlerinde boşa geçen zamanı bu eğitimlerle değerlendireceğiz. Mümkün olduğunca bizler destek vererek oradaki insanları topluma kazandırabilirsek bu mutluluğu hep beraber paylaşacağız. Bu proje sosyal bir projedir" diye konuştu.

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Canan da, kurumlar arası koordine sağlanarak hazırlanan projeyi başarıyla uygulayacaklarını kaydetti. Sosyal devletin görevinin suç işleyen kişiyi yakalayıp cezaevine koyduktan sonra bitmediğini ifade eden Başsavcı Canan, "Cezaevinde kalanların tahliye olduktan sonrası içinde bir takım çalışmalar yapmak zorundayız. Suç işleyen kişileri tekrar topluma kazandırarak rehabilite etmek, tahliye olduktan sonra iş ve meslek sahibi yapmak sosyal devletin başta gelen

görevlerinden. Bu projede bir sosyal sorumluluk projesi. Sosyal devlet ilkemizi gerçekleştirmek için cezaevimizde bu projeyi en güzel şekilde gerçekleştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

CEZAEVİNDEKİ MAHKUMLAR EĞİTİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 12:59:00
Güncelleme :23 Aralık 2010 Perşembe 13:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?