6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

CHANCE projesinde sona doğru...

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, İspanya ASA Su Birliği tarafından yürütülen ve Konya Ticaret Odası'nın (KTO) ortak, KOSKİ' nin de iştirakçi olarak katıldığı C.H.A.N.C.E Projesi'nde (Genişletilmiş AB'ye Aday Ülkelerin Su Müktesebatı Konusunda Eğiticilerin Eğitimi Programı) sona gelindi.

Projenin Türkiye ayağını KTO'nun üstlendiğini belirten KTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Üzülmez, "Proje çerçevesinde Konya Ticaret Odası, projenin temel amacı olan su operatörü personelinin AB Su Müktesebatı konusundaki eğitimi Konya'da KOSKİ İşbirliğiyle gerçekleştirildi.

Projenin ilk eğitim semineri 24-25 Kasım 2008 tarihlerinde İspanya'nın Sevilla kentinde düzenlendi. İkinci Eğitim Semineri ise 11-13 Mart 2009 tarihleri arasında Konya'da gerçekleştirildi. Seminerde su operatörlerinin eğitim ihtiyaçlarının ve karşılaştıkları zorlukların analizinin yapılabilmesi için bir dizi eğitim programların yanı sıra ülkemizdeki ve ilimizdeki su yönetim sistemi, karşılaşılan sorunlar ve yasal mevzuatlar konusunda sunumlar yapıldı.

Konya Ticaret Odası'nın ortaklığında düzenlenen eğitim seminerlerinden doğrudan yararlanan KOSKİ personeli, eğitim programı süresince kazandıkları bilgileri kendi kurumlarındaki, bağlı sanayideki ve diğer ilgili kuruluşlardaki çalışanlara aktaracak" dedi.

Projeye ortak olarak İspanya, İtalya, Belçika, Hollanda, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan, Sırbistan ve Türkiye ile yararlanıcı olarak Romanya, Bulgaristan ve Hırvatistan ülkeleri yer alıyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 18:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?