30
Nisan
2024
Salı
KONYA

CHP İl Başkanı istifa etti

CHP KONYA İL BAŞKANI ÇALIK MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Orçun Güney Çalık ile Selçuklu İlçe Başkanı Ali Demirci, milletvekilliğine aday olmak görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

CHP Konya İl Başkanlığı'nda partililerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Orçun Güney Çalık, 2009 yılında eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın kendisine il başkanlığı görevini tebliğ ettiğini belirterek, "Bu 1.5 yıl içinde bu görevimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Bu yıl Mart ayında yapılan il kongresinde Konya tarihinde görülmemiş bir oranda 311 delegenin 203'ünün oyunu alarak tekrar il başkanlığına seçildim. Bu oy oranı, benim ve çalışma arkadaşlarımın partimiz ve ülkemiz için nasıl çalıştığının bir kanıtıdır. Bazılarının dediği gibi Ankara'da yaşayan bir il başkanı olsaydım sanırım bu kadar çok oyu alamazdım" dedi.

CHP Konya İl teşkilatı olarak genel seçimlere son hızla hazırlandıklarını ifade eden Çalık, "Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Merkez Karar Yürütme Kurulu'nun aldığı karar neticesinde milletvekilliğine aday olduğum için görevimden istifa ediyorum. Benimle birlikte Selçuklu İlçe Başkanı Ali Demirci de görevinden istifa ederek milletvekilliğine adaylığını koyuyor. Ancak bizim Konya olarak genel merkezden bir isteğimiz var. Konya'dan aday olacakların belirlenmesi ve sıralamasının belirlenmesi için bir ön seçim istiyoruz. Kimin hangi sırada aday olacağına delegelerimiz karar versin. Eğer beni uygun görmezlerse ben uygun görülen aday arkadaşlarımın yanında sonuna kadar çalışmaya devam edeceğim" şeklinde konuştu.

CHP Konya İl Başkanlığı'na Feridun Akpınar'ın vekalet edeceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2011 Pazartesi 14:13:02
Güncelleme :10 Ocak 2011 Pazartesi 20:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?