7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

CHP teşkilatı üzgün!

CHP'Lİ KART'TAN İSTİFA DEĞERLENDİRMESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, söz konusu kasetin kamu gücü olmadan bu şekilde yayınlanamayacağını iddia etti.

CHP Konya İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, söz konusu saldırının Deniz Baykal'ın şahsına değil CHP'ye yapıldığını belirterek, "Tam Anayasa görüşmelerinin tamamlandığı saatlerde bu görüntü yayına veriliyor. Yayına verildikten sonra hükümet tarafından sözde olarak müdahale ettiği ve görüntüyü durdurttuğu belirtildi. Ancak buna rağmen ertesi gün saat 11.00'e kadar bu görüntünün servisi devam etti. Bu görüntüyü anında durdurma yetkisi olanlar ile izleme, dinleme ve görüntüleme mekanizmasını kuranlar, bu komplo ortamını oluşturanlardır. Bu görüntünün kamu gücü, devlet gücü olmadan yayınlanması söz konusu olamaz. Belki hükümet bu işin içinde değil denebilir ancak 5 yıldır bu zemini yaratan kadrolaşmayı oluşturan ve bu mekanizmayı kurarak denetlenemez hale getirenler de en az onlar kadar suçludur" dedi.

Deniz Baykal'ın kendileri için değişmez genel başkanları olduğunu dile getiren Atilla Kart, "Sayın Baykal, bu kirli oyunun içinde yine o üstün özelliklerini göstererek, kişisel konumunun üstüne çıkarak gerek partisi, gerek ülkesi için en doğru kararı almıştır. Ancak giderken AK Parti'ye meydan okuyarak, bundan sonra da onlarla mücadeleyi sürdüreceğini dile getirmiştir. Sayın Baykal'ın kurultayda yeniden aday gösterilmesi konusunda ise henüz Merkez Yürütme Kurulu'ndan böyle bir karar çıkmamıştır.Bütün il başkanları toplandı ve durum değerlendirmesi yapılıyor. Ama şu bir gerçek ki, ister genel başkan, ister milletvekili, isterse de sade bir partili olsun, sayın Baykal bizim için değişmez parti liderimiz olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

CHP'Lİ KART'TAN İSTİFA DEĞERLENDİRMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 17:17:03
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 18:19:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?