30
Nisan
2024
Salı
KONYA

CHP'de görev değişimi

CHP KONYA İL BAŞKANLIĞI'NDA GÖREV DEĞİŞİMİ

Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Orçun Güney Çalık'ın yerine Cumhur Koyuncu atandı.

Atanmasıyla ilgili Cumhur Koyuncu CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve parti yönecitileriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Yeni il başkanı Cumhur Koyuncu, genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine verdiği bu görevi il ve ilçe görütleriyle birlikte hareket ederek en iyi şekilde yerine getireceğini söyledi. Bütün partilileri kucaklayan bir anlayış içinde olacağını dile getiren Koyuncu, "31 ilçe, 190 belde ve 700'den fazla köyde, CHP'nin bayrağını iktidara taşıyacağımı söz veriyorum. Ve bütün Konyalı vatandaşlarımı CHP çatısı altında toplanmaya davet ediyorum. Partimizin kurucusu Atatürk'ün devrimci anlayışını, çağdaş laik bir Türkiye ile bütünleştirmek tek hedefimiz olacaktır" dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise CHP olarak kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklayan bir siyaset anlayışıyla hareket ettiklerini ifade ederek, "Aramızda partinin ismini kullanarak bir yerlere gelmeye çalışanlar ve kendini partinin üzerinde görenler olabilir. Ama şunu bilmeliler ki, CHP kimseyi ötekileştirmeden, şuçu bucu demeden herkesi kucaklayan bir yapıya sahip. Partimiz bizim gibi düşünen herkese kapılarını açmıştır" dedi.

Bir gazetecinin Danıştay'ın sınavlara başörtüsü ile girilmesini önleyen kararını sorması üzerine Kart, "Uluslar arası standartlara bakıldığında bir pasaport için değil başı kapalı küpeli bile fotoğraf çektiremiyorsunuz. İnsanlar, güvenlik önlemlerini giderek artırıyor. Danıştay'ın da aldığı kararda tamamen güvenlik endişesi söz konusudur. Ayrıca biz İmam Hatiplilerin polis olmasına karşı değiliz. Biz sadece hükümetin ve bazı tarikatların güdümünde insanların polis olmasına karşıyız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2011 Cumartesi 16:27:00
Güncelleme :23 Ocak 2011 Pazar 01:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?