5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

CHP'den ETİ Alüminyum'da inceleme

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü arşiv bölümünde yangın çıkan Seydişehir İlçesi’ndeki Eti Alüminyum Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

Eti Alüminyum A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Kemalettin Atalay, Konya Milletvekili Atilla Kart’a yangında hasar gören genel müdürlük binasını gezdirdi. Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası, muhasebe arşivinde çıkan yangın mahallini gördükten sonra açıklama yapan Konya Milletvekili Atilla Kart, "Meydana gelen olay, sıradan bir yangın olayı değildir, tahkiki gereken ciddi soru işaretleri var. Oluş şekli ve mevcut bulgular, kuşkularımızı doğrulamaktadır. Delillerin karartılmadan, tahkikatın ilgili birimler tarafından biran evvel sonuçlandırılması gerekir. Özelleştirme sürecindeki hukuk dışı iddialar ilişkisi, zorunlu olarak olaya ihtiyatla yaklaşmamızı gerektirmektedir. Bu değerlendirmeler ışığında, olayı TBMM’de yasama denetimi görevi içinde, takip edeceğimizin bilinmesini istiyorum" dedi.

Genel Müdürlük yangının akabinde, kendi bünyesinde kriz, hasar tespit ve idari soruşturma masası kurmuş, ayrıca Seydişehir Cumhuriyet Savcılığı’na müracaat etmiş, savcılık müracaat üzere olaya müdahil olmuştu. Yangınla ilgili çok yönlü araştırma ve soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Fabrikanın üretim yapan kısımlarında çalışmalarda aksamanın olmadığı ve fabrikanın tam kapasite çalıştığı bildirildi.

konya
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 14:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?