30
Nisan
2024
Salı
KONYA

CHP'li başkan AKP'ye katılıyor

CHP'Lİ BAŞKAN AK PARTİ'YE KATILIYOR

Konya'nın Beyşehir ilçesi Emen beldesinin belediye başkanı Osman Demir, CHP'den istifa ederek, AK Parti'ye katılmak için müracaat ettiğini açıkladı.

Demir, belde halkından ve meclis üyelerinden gelen yoğun istek ve baskılar nedeniyle partisi ile yollarını ayırmak zorunda kaldığını belirterek, istifa dilekçesini iadeli taahhütlü posta ile CHP il ve ilçe teşkilatlarına gönderdiğini bildirdi.

Partisiyle herhangi bir sorunu ya da kırgınlığı olmadığını ifade eden Demir, "Ben ve CHP'li 4 belediye meclis üyemle birlikte halkımızla da istişare ederek ortak bir karar aldık. Ben istifa ettikten sonra AK Parti'ye katılmak için müracaat dilekçesi verdim. Bundan sonra belediye başkanlığı görevimi yeni partimde sürdürmek istiyorum. Meclis üyelerimiz de istifa yazısını hazırladılar ve ilgili yerlere sunacaklar" diye konuştu.

Beyşehir'de CHP'li tek belde belediye başkanının bulunduğu Emen beldesinde, söz konusu istifa üzerine bu partide görev yürüten belediye başkanı kalmadı.

Öte yandan, CHP Beyşehir İlçe Başkanı Fikri Tokgözol, istifa ile ilgili olarak belediye başkanı Demir'le bir görüşme yaptığını dile getirerek, "Herhalde AK Parti'den vaad alıyorlar ki, istifa etti, bilemiyorum bunu doğrusu. Arkadaşların kendi tercihleridir" şeklinde konuştu.

Beyşehir'de son 10 gün içerisinde partisinden istifa ederek AK Parti'ye katılacağını bildiren belde belediye başkanı sayısı 4'e ulaştı. Bunlardan 3'ünü MHP'li belde belediye başkanları oluşturmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2011 Çarşamba 17:24:02
Güncelleme :26 Mayıs 2011 Perşembe 16:04:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?