6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çiftçilere fide ve fidan yardımı

Konya İl Özel İdaresi tarafından daha önce tespit edilen ve eğitim seminerleri ile bilgilendirilen çiftçilere 2 milyon çilek fidesi ile 42 bin bodur elma fidanı dağıtılacak.

Konu ile ilgili bilgi veren İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, Konya'da tarıma ayrı bir önem veren İl Özel İdaresi'nin 2008 yılında 27 ilçede 52 yerleşim biriminde 852 çiftçiye 1 milyon 800 kiraz fidanı, çilek fidesi ve asma çubuğu dağıttını söyledi.

Kırsal kalkınma için tarıma ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Kaçmaz, "2008 yılında olduğu gibi meyve fidanları dağıtmaya devam edeceğiz. Tüm çalışmalarımızda damla sulama şartını mutlaka istiyoruz. Daha önceden belirlenen çiftçilere Şubat ayında 42 bin adet bodur elma fidanı dağıtacağız. Yine mart ve nisan ayları içerisinde 2 milyon çilek fidesi verilecek. Fidan alımlarında titiz bir çalışma sergiliyoruz. Fidan dikimlerinde ise personelimiz seminer ve toplantılarla çiftçileri bilgilendiriyor. Hedefimiz Avrupa standartlarında üretim yapan çiftçi potansiyelini artırmak olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 15:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?