6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çiftçinin yüzü güldü

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü havzasında yaşanan yağışlar özellikle çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, geçtiğimiz yılın Ocak ayında metrekareye 14.3 kilogram yağışın düştüğü Beyşehir'de, bu yılın aynı döneminde metrekareye düşen yağış miktarı 65 kilograma ulaştı. Ay içinde en fazla yağış ise 26 Ocak günü metrekareye 20.6 kilogramla gerçekleşti.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, Beyşehir Gölü havzasında kış döneminde gerçekleşen rekor yağışın gelecek açısından sevindirici olduğunu belirterek, "Mahsulü adeta bir yorgan gibi örterek koruyan kar bu yıl gecikmeyle beraber Ocak ayında bölgemize geldi ve ardından kısa sürede eridi. Kar yağışı kuraklık sıkıntısı çeken Beyşehir Gölü'nün yanı sıra çiftçilerimiz için çok önemli. O açıdan Şubat ve Mart aylarında da kar yağışı beklentilerimiz sürüyor. Yağmur bakımından bölgemiz son yılların en bereketli dönemini yaşıyor. Eğer bu yağışlar ilkbahar döneminde de yokluğunu hissettirmezse, hasat döneminde rekor bir verim elde edilmesi kaçınılmaz hale gelebilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 20:07:51
Güncelleme :30 Ocak 2009 Cuma 20:10:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?