6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çiftçinin yüzü gülecek

AK Parti Konya İl Başkanı Mustafa Çevik hasat dönemi ile birlikte çiftçilerin yüzünün güldüğünü belirterek, AK Parti iktidarının çiftçinin tüm sorunlarını bildiğini ve çözüm yollarında hep çiftçinin yanında olduğunu söyledi.

AK Parti Konya İl Başkanı Mustafa Çevik, kırsal kesimde gelişen dünya şartları ile birlikte yaşamın güçleştiğini belirterek, "AK Parti Türkiye'nin geleceği çiftçilerimizi korumak ve kırsal alandan şehirlere göçü azaltmak için halkımızı üretime teşvik etmektedir. Geçen sene yaşanan kuraklığın toprak mahsullerinde sebep olduğu rekolte düşüklüğü bu sene yaşanmadı. Bu sene elde edilen rekolte ile çiftçilerimiz bir nebze de olsa rahatladı. Bundan sonra da hükümetimizin özel teşvikleri sayesinde çiftçimizin her zaman yüzü gülecek. Özellikle gübre fiyatlarının üçte bir fiyatına inmesi ve mazot fiyatlarındaki yüzde 50 oranındaki düşüş, çiftçimizin girdi maliyetlerinde önemli bir oranda tasarruf sağlamıştır" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın çiftçilerin desteklenmesi için çeşitli destekleme ve teşvik paketleri hazırladığına dikkat çeken Mustafa Çevik, "Çiftçilerimiz AK Parti iktidarında alın terlerinin değerini almaktadır. Ülkemizin geleceği çiftçilerimizin değerini biliyoruz. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da özel çalışmalarla çiftçilerimizi koruyacağız. Tarımda çalışan insanlarımız ürettikçe ülkemizin dışa bağımlılığı azalmakta ve istihdamı artırmaktadır. Bu yüzden ziraatla uğraşan halkımız Türkiye'nin geleceği için önemlidir" ifadelerini kullandı.

KOP Projesine en büyük değeri AK Parti'nin verdiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Mustafa Çevik, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta KOP'un önemine değinmektedir. Konya'nın hayali olan KOP'un bir an evvel bitirilmesi için her türlü çalışma yapılmaktadır. Konya Ovası Türkiye'nin can damarıdır. Konya Ovası'nın sulanmasıyla tarımda önemli bir atılım sağlayacağız. Konya Ovası'na can verecek KOP, AK Parti iktidarıyla hayal olmaktan çıkacak" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 14:04:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?