2
Mayıs
2024
Perşembe
KONYA

Ciğerlerimiz yandı

Konya’nın Akşehir ilçesine bağlı Ilıcak ve Çamlı köyleri arasındaki ormanlık alanda çıkan yangında, çoğunluğu çam ağaçlarından oluşan 2 hektarlık alan kül oldu.

İddiaya göre, yangın saat 13.30 sıralarında bahçesindeki otları yakarak temizlemeye çalışan bir bahçe sahibinin yüzünden çıktı. Bir kişinin, bahçesindeki otları temizlemek için yaktığı ateş, rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Alevler, kısa sürede çamlardan ve çalılardan oluşan ormanlık alanı kapladı.

Yangına ilk müdahaleyi Akşehir ve Çakıllar Belediyesi itfaiye ekipleri yaptı. Çevre ilçe ve beldelerden itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de bölgeye sevk edilerek arazözlerle yangına müdahale etti. İlçe Kaymakam Vekili M. Fuat Türkman ve Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul’un yerinde takip ettiği söndürme çalışmalarına çevre yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlarda katıldı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlanıldı.

Yangında çam ağaçlarından ve çalılardan oluşan 2 hektarlık ormanlık alanın kül olduğu öğrenildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2012 Perşembe 16:42:37
Güncelleme :30 Ağustos 2012 Perşembe 16:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?