4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Cihanbeyli MYO'da panel

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Cihanbeyli Meslek Yüksek Okulu tarafından, "Kadın ve Çocuklara Yönelik Şiddet Hareketleriyle Töre ve Namus Cinayetlerinin Önlenmesi" konulu panel düzenlendi. 

Panele konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Izgar, Arş. Gör. Dr. Zeliha Traş ve Arş. Gör. Dr. Erkan Efilti katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan SÜ Cihanbeyli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şaban İnam, kadınlara yönelik bilinç yükseltme toplantıları düzenlenmesi, hukuk alanında çalışanlar ve akademisyenler ile sivil toplum örgütlerinin ortak çalışma yapmaları gerektiği yönünde önerilerini dile getirildi. 

Panelde konuşan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Izgar ise, ataerkil sistem içinde yer alan kurumların sosyal, siyasal ve ekonomik olarak kadını baskı altına aldığını ve bunu sorgulamadan sonuca ulaşılamayacağını belirterek, "Yasal düzenlemelerdeki olumlu değişikliklere rağmen uygulamada yetersiz kalınıyor. Kadına yönelik şiddet sadece ilkel toplumların değil medeni toplumların da sorunudur. Kadını aşağılayan, ötekileştiren söylemler zaman içersinde atasözleri ve deyimler yoluyla da bilinçlerimize yerleşiyor ve son tahlilde hukuk dilimize de yerleşiyor. Bu nedenle her şeyden önce 'dilin, bilincimize girip oradan da bütün kurumlara sıçrayarak kadını aşağılaması, ötekileştirmesinin' önüne geçmek zorundayız" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2007 Cuma 13:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?