4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Çıkan yangın büyümeden söndürüldü

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, ormanlık alan içerisinde çıkan yangın, yükselen duman bölgeden geçen vatandaşlar tarafından tesadüfen fark edilince büyümeden söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Ormanı içerisinde atılan sigara izmaritinden çıktığı sanılan yangına Beyşehir-Şamlar yolu üzerinden geçen bir vatandaş tarafından yükselen dumanın fark edilmesi üzerine erken müdahalede bulunuldu.

İlk olarak vatandaşlar tarafından başlatılan söndürme çalışmalarına ihbar edilmesi üzerine olay yerine gelen Beyşehir Belediyesi'ne ait bir itfaiye aracı da müdahale etmek istedi. Ancak, ormanlık alana giremeyen itfaiye aracının uzatılan hortumu da kısa gelince yangın Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü'ne haber verildi. İşletme Müdürlüğü'ne ait bir arazöz bölgeye sevk edilirken Atatürk Ormanı'ndaki küçük çaplı yangın uzatılan hortum yardımıyla büyümeden kısa süre içerisinde söndürüldü.

Söndürme çalışmalarına Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri de nezaret ederken, yangının orman içerisine atılan bir sigara izmaritinden kaynaklandığının tesbit edildiği belirtildi. Yetkililer, vatandaşların yükselen dumanı fark edememesi halinde, ormanlık alanda büyük bir yangın faciası yaşanılabileceğini, geçtiğimiz günlerde de benzer bir yangına erken müdahale edilmesi sonucu Atatürk Ormanı'nın yanmaktan kurtarıldığını ifade ettiler.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 13:15:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?