6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çin mallarına boykot çağrısı!

Doğu Türkistan'da yaşanan olaylar üzerine Konya İl Genel Meclisi vatandaşları Çin mallarını protesto etmeye çağırırken, Meclis Başkanı Ali Selvi elindeki Çin malı kalemi kırarak Çin mallarını protesto etti.

Doğu Türkistan'da Çin hükümeti ile Uygur Türkleri arasında çıkan çatışmalarda yüzlerce Uygur Türkünün öldürülmesinin ardından Çin hükümetine tepkiler sürüyor. Konya İl Genel Meclisi, Temmuz ayı toplantısında, Çin hükümetine tepki amacıyla vatandaşlara Çin mallarını kullanmama çağrısında bulunuldu.

İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, tüm dünyanın bu insanlık dışı uygulamayı nefretle izlediğini belirterek, "Doğu Türkistan'da sivil vatandaşlar katlediliyor ve Çin hükümeti resmen insanlık suçu işliyor. Çin askeri ve polisi resmi rakamlara göre 200, resmi olmayan rakamlara göre ise 600'den fazla sivili gözünü kırpmadan katletti. Çin hükümeti, 35 milyon Müslüman Uygur'a maddi ve manevi baskı uyguluyor. İl Genel Meclisi olarak Çin hükümetinin Uygur Türklerine karşı yaptığı zulmü kınıyor ve vatandaşlarımızı Çin mallarını protesto etmeye çağırıyoruz" dedi.

Konuşmasının ardından Ali Selvi, elinde bulunan Çin malı kalemi kırarak, Çin mallarını protesto etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 13:14:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?