6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Cinayet değil, normal ölüm çıktı!

BU KEZ CİNAYET OLMADIĞINI AYDINLATTILAR

Konya'da elle ya da boyna basılması sonucu öldürüldüğü yönünde rapor verilen yaşlı kadının, bilimsel araştırmalar sonrasında, dengesini kaybederek düşmesi sebebiyle hyoid kemiğinin kırılması sonucu öldüğü belirlendi.

Konya Cinayet Bürosu ekipleri, bir olayın cinayet olmadığını kanıtlamak için 32 sayfalık, derslere konu olacak bilimsel araştırma yaparak dosyayı cumhuriyet savcısına gönderdi.

Savcının dosyayı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'na göndermesinden sonra gelen raporla olayın düşme sonucu ölüm olduğu doğrulandı.

6 Mart 2009 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Mehmet Akif mahallesi Gümüşören sokak No:24'te yalnız yaşayan 66 yaşındaki Şerife Doğan, banyoda ölü olarak bulunmuştu. Olay yerinde polis ekiplerinin gerekli araştırmayı yapmasının ardından Konya Adliyesi Adli Tıp uzmanları ölüm olayını şüpheli bulmuştu. Konya Numune Hastanesi'nde yapılan otopsiden sonra Adli Tıp uzmanı, yaşlı kadında elle ya da boyna basılmasıyla mekanik asfiksi neticesinde ölüm meydana geldiği yönünde rapor verdi. Raporun bir cinayeti işaret etmesi üzerine Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu dedektifleri özel bir ekiple yaklaşık 2 ay boyunca araştırma yaptı.

 YAPILAN ÇALIŞMALAR NORMAL ÖLÜMÜ GÖSTERDİ

Konya polisi ilk önce olayın meydana gelen evin her bölgesini tek tek inceledi. Banyoda yapılan incelemede yaşlı kadının, banyoda temizlik işleriyle uğraştığı sırada öldüğü ortaya çıktı. Daha sonra apartmanda ikamet eden her bireyle görüşen polis, yaşlı kadının çok nadir evden çıktığını ve herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını öğrendi. Komşulardan bazıları ve yaşlı kadını banyoda ölü bulan kız kardeşi Hatice Çataloluk'un eve geldiğinde kapıda bir broşür asılı olduğunu söylemesiyle, eve birinin girip çıkma ihtimali zayıfladı.

Her ihtimale karşı çalışmalarını cinayetmiş gibi yürüten dedektifler, bıçak ve mermi yarası bulunmayan yaşlı kadının cinayete kurban gitmesi halinde boynundaki 2 ekimozu meydana getirebilecek cinayet aletinin ne olabileceği üzerinde araştırma yaptı. İlk önce evi inceleyen polis, elektrik süpürgesindeki fişin uçlarını kontrol etti ancak izler uyuşmadı. Daha sonra en uygun cinayet aletinin elektro jop olabileceği ihtimali üzerinde duran ekipler bundan da olumsuz yanıt alınca olayın düşme sonucu normal ölüm olabileceği kanısına vardı.

 32 SAFYALIK BİLİMSEL ÇALIŞMA YAPILDI

O dönem Konya Cinayet Büro Amirliği'nde görevli, şu anda Şanlıurfa Cinayet Büro Amirliği görevini yürüten Ertuğrul Güler, 32 sayfadan oluşan bir rapor hazırladı.

Güler, raporunda kadının ayağının yanındaki terliklerden, banyoda temizlik yaptığını anlatan tüm detaylara yer verdi. Yaşlı kadının cinayete kurban gitmiş olması durumunda neden bıçak, ip veya tabanca kullanılmadığını düşünen Güler, hazırladığı 32 sayfalık bilimsel çalışmasında birçok üniversiteden Adli Tıp ve biyokimya alanında uzman profesörlerin de makalelerine yer verdi. Olayın cinayet değil, denge kaybı sonucu düşerek ölüm olduğunu savunan Güler, Jamaika'da otel odasında ölü bulunan Pakistan kriket milli takım antrenörü Bob Woolmer'un olayını örnek gösterdi. Woolmer de aynı Şerife Doğan gibi banyoda ölü bulunmuş, hintli Adli Tıp Uzmanı cinayet raporu vermiş, polis müdürü Mark Shields araştırarak olayın düşmeye bağlı hiyoid kemiği kırılması sonucu ölüm olduğunu bilimsel araştırmalarla ortaya koymuştu. Güler, son olarak yurt dışında yapılan yabancı dildeki makaleleri de Türkçe'ye çevirerek çalışmasını bitirdi.

Raporların tamamlanmasının ardından Konya Cinayet Büro Amirliği dosyayı Cumhuriyet Savcısı Veysi Bozkurt'a gönderdi. Savcı Bozkurt da dosyayı bekletmeden İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı'na gönderdi. Ana bilim dalında yaklaşık 3 ay içerisinde 2 profesör ile 2 doçent inceleme yaptı. Yapılan incelemelerin ardından bilirkişi raporunu gönderen heyet, Şerife Doğan'ın dengesini kaybederek düşmesi sonucu hyoid kemiğinin kırılmasından ölmüş olduğu yönünde rapor verdi. Raporun gelmesinin ardından savcının dosyayı normal ölüm olarak kapatması bekleniyor.

 "CİNAYETİ DÜŞÜNMEK İSTEMİYORDUK"

Ablası Şerife Doğan'ın ölümünden çok etkilendiklerini belirten kardeşi Sıtkı Doğan,"Bana haber verdiklerinde eve geldim. Olay yerinde emniyet güçleri vardı. Daha sonra doktorlar geldi. Ablamın öldüğü banyoya girdiler, beni içeri almadılar. Doktor dışarı çıktı ve ablamın cinayete kurban gittiğini söyledi. Ben de o anda şok geçirdim. Olayın ne olduğunu anlayamadım. Otopsiden sonra ablamın cenazesini bana teslim ettiler, biz de onu defnettik. Olayın cinayet olmadığını yeni gelen rapor sayesinde öğrendim. Ablamın cinayete kurban gittiğini düşünmek istemiyorduk. Onu kaybettiğimiz için üzgünüz" şeklinde konuştu.

Konya Cinayet Büro Amirliği, 6 yıl içerisinde meydana gelen tüm cinayetlerin faillerinin yakalanmasıyla CSI Konya olarak adlandırılmaya başlanmıştı.

BU KEZ CİNAYET OLMADIĞINI AYDINLATTILAR
BU KEZ CİNAYET OLMADIĞINI AYDINLATTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 10:28:03
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 10:46:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?