6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Cinayet zanlısına 7 yıl hapis

Konya'da camide saf tutma nedeniyle çıkan tartışmada bir kişinin ölümüne neden olan zanlı 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 2. duruşmasına tutuklu sanık Hasan Yıldırım ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti davada tüm delillerin toplanarak eksikliklerin giderildiğini belirterek, savcından esasa ilişkin mütalaasını istedi.

Savcı sanığın TCK 81/1 maddesi gereğince cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı müvekkilinin kasten cinayet işlemediğini, olayın kazayla yaşandığını, kasti aşan öldürme suçundan ceza verilmesi gerektiğini belirterek, cezasının da tahrik maddesi uygulanarak indirilmesini ve tahliye edilmesini talep etti.

Son sözü sorulan sanık Hasan Yıldırım ise, "Elimde çakı vardı, üzerime saldırdı beni iteledi ve bende karşı koydum, bu sırada çakı isabet etmiş. Böyle bir olay yaşanmasını istemezdim, çok pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti de sanığın kasten öldürmeye teşebbüs etmediğinin belirlendiğini, bu nedenle hakkında TCK 87/4 maddesi gereğince kasti aşan yaralama sonucu ölüme neden olmaktan 12 yıl hapis cezası verdiklerini, bu cezayı da TCK 29. maddeyi uygulayarak haksız tahrik nedeniyle 7 yıl 6 aya indirdiklerini söyledi.

Olay, 25 Nisan 2009 tarihinde Konya'nın Sarayönü ilçesine bağlı Ladik beldesinde sabah namazı sonrası cami çıkışında meydana gelmiş, namazdan önce cami içerisinde "Saf tutma" nedeniyle Hasan Yıldırım (61) ile Mustafa Sarı (62) arasında çıkan tartışma cami cemaati tarafından yatıştırılmıştı.

Mustafa Sarı ile Hasan Yıldırım bu kez namaz sonrasında cami çıkışında tartışmaya başlamış, tartışmada Hasan Yıldırım'ın elindeki çakı bıçağı Mustafa Sarı'nın kalbine isabet etmiş, hastaneye kaldırılan Sarı olay yerinde hayatını kaybetmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 15:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?