7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Cinayete kafa atma indirimi

Konya'da alkol aldıktan sonra birahane çıkışında arkadaşını kendisine kafa atarak küfür ettiği için öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezasıyla yargılanan şahsa, ağır tahrik nedeniyle 15 yıl hapis cezası verildi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasının duruşmasına tutuklu sanık Abdullah Ergene ve taraf avukatları katıldı.

Bir önceki duruşmada verdiği mütalaasını tekrarlayan savcı, "Olay günü sanık ve maktül Mehmet Uğur Yurttabir ile arkadaşlarının birlikte bir birahanede alkol aldıkları belirlenmiştir. Mehmet'in başka masaya laf atması sonucu birahane çıkışında arkadaşıyla arasında tartışma olmuştur. Tartışmada kafa atan ve küfür eden Mehmet'i, sanık bıçaklayarak ölümüne neden olmuştur. Sanığın Türk Ceza Kanunu'nun 81/1. maddesi gereğince kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

Sanık avukatı, müvekkilinin cinayeti kasıtlı işlemediğini, olayın bir anda geliştiğini belirterek, "Ağır tahrik vardır, müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum. Ceza verilecekse üst seviyede indirim uygulanmasını istiyorum" şeklinde konuştu.
Olaydan son derece pişmanlık duyduğunu dile getiren Abdullah Ergene ise, "Takdir mahkemenin" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığa cinayet suçundan müebbet hapis cezası verdiklerini, bu cezasını maktülün kafa atması ve küfür etmesi nedeniyle TCK'nın 29. maddesini uygulayarak 18 yıla, 62. maddeyi uygulayarak duruşmadaki iyi hali nedeniyle 15 yıl hapis cezasına indirdiklerini açıkladı.

18 Ekim 2007 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerinde, birahaneden çıkan alkollü Mehmet Uğur Yurttabir'i (22), arkadaşı Abdullah Ergene (35) birahanede tartışma çıkarttığı için aralarında çıkan kavgada bıçaklayarak öldürmüştü.

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 15:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arkadaş kardeştir IP: 88.250.25.xxx Tarih : 17.07.2008 18:01:01

olayın böyle olması imkansız.arkadaş arkadaşı öldürmez.bunların arkadaş oldukları doğru mudur?sanmıyorum.sadece tanıdık oalbilirler ondan da emin değilim.olaya gelince pes!ailesine sabırlar dilerim.