4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Cinayete küfür indirimi!

Konya'nın Sarayönü ilçesinde eski patronu olan petrol istasyonu sahibini boş bir arazide öldüren katil zanlısı, ağır tahrik altına cinayet işlediği gerekçesiyle 13 yıl 4 ay, hırsızlık suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3. duruşmasına, tutuklu sanık Bekir Sami Turan (28), maktül yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, duruşmada yeni talepleri reddettikten sonra, savcının mütalaasını istedi. Savcı, sanığın, öldürdüğü şahsın yanında daha önceden çalıştığını, şahsın kendisine küfür etmesi ve bir arkadaşının kız kardeşinin telefonunu ısrarla istemesi üzerine başlayan tartışma sonucunda ağır tahrik altına cinayeti işlediği gerekçesiyle TCK 81/1, 29, 53, 54 ve hırsızlık suçundan ise 142 /2 maddelerinden cezalandırılmasını talep etti. Sacının mütalaasına katılmayan müşteki avukatı Cengiz Erkoyuncu, sanığın TCK 82/1 maddesinde yer alan tasarlayarak adam öldürme suçundan ceza almasını istedi. Mütalaaya katılan ancak hırsızlık suçunun işlenmediğine değinen sanık avukatı Hasip Şenalp ise, "Müvekkilim cep telefonlarını almıştır. Bunun nedeni ise filmlerde cep telefonunu delil olduğunu görmüş ve etkilenmiştir. Bu nedenle de telefonları aldıktan sonra kuyuya atmıştır.

Cinayeti kendisi itiraf eden müvekkilimin sebebinin ise, maktülün kendisine, 'borcunu öde yoksa hanımını getir' şeklinde hakaretleri ile bir arkadaşının kız kardeşinin cep telefonunu istemesidir. Bu şartlar altında müvekkilim tahrik olmuş ve cinayeti işlemiştir. Ağır tahrik altında işlediği belirlenen cinayet nedeniyle lehine olacak maddelerin uygulanmasını talep ediyoruz" dedi. Son sözünü söyleyen sanık Bekir Sami Turan, "Bir insanın parası varsa, başkalarını aşağılaması mı, veya hakaretler etmesi mi gerekir. Ben hırsızlık yapmadım. Takdir mahkemenin" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, TCK 81/1 gereğince adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdikleri sanığın, bu cezasını 29. maddeyi kullanarak ağır tahrik altında işlemesi nedeniyle 16 yıla düşürdüklerini, takdir haklarını kullanarak 13 yıl 4'aya indirdiklerin açıkladı. Heyet, hırsızlık suçundan ise ilk önce 3 yıl hapis cezası verdiklerini ve bu cezayı da 2 yıl 6 aya düşürdüklerini açıkladı. Bekir Sami Turan, cinayet ve hırsızlık suçlarından toplam 15 yıl 10 ay hapis cezası almış oldu. Olay, 22 Kasım 2006 tarihinde Sarayönü ilçesi Yayla mevkisinde meydana gelmiş, Fikret Arslan başından vurularak öldürülmüş ve cep telefonları alınmıştı. Jandarma ekipleri, yaptıkları araştırma sonucu cinayet zanlısı Bekir Sami Turan'ı bir hafta sonra yakalamıştı.

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 13:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?