6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Cinayeti anlattıktan sonra ölmüş!

Konya'da biri üniversite öğrencisi, iki kişinin öldürülmesi olayının zanlılarının yargılanmasına devam edildi.

Genç kadının ölmeden önce, sevgilisini öldürüp kendisini yaralayan katili polise söylediği öğrenildi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet davasına tutuklu sanıklar Mehmet Ş. ile Güneş Ş, maktul yakınları ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada doktorun yanı sıra polisler de tanık olarak dinlendi. Polisler, genç kadının sevgilisini öldüren katil ile öldür diyen eski ev arkadaşının ismini verdiğini ve katili kendilerine tarif ettikten sonra öldüğünü söyledi.

Olaydan sonra yaralı olarak hastaneye kaldırılan Ayşen Mamuş'la görüştüklerini ve bunu tutanak haline dönüştürdüklerini belirten Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu polisleri, "Hastanede darp edilmiş gibi görünüyordu, bizimle soru cevap şeklinde konuştu. Olayın yaşandığı yere bizim diğer ekibimiz gitti ve bir kişinin öldüğünü tespit etti.

Görgü tanığı olan yaralı Ayşen Mamuş'a sordum kim yaptı diye, o da, 'Eski ev arkadaşım vardı Güneş. Kendi evimizin içinde yanında dost hayatı yaşadığı Mehmet'le bizi bekliyordu. Burada ne geziyorsun deyince Güneş'le ben tartıştım, bu sırada Güneş, Mehmet'e çek silahını vur, öldür dedi. Mehmet de
tabancayla ateş ederek Ferhat'ı öldürdü' dedi. Bu kez biz Mehmet kim diye sorduk, 'gözlüklü biriydi' diye cevapladı. Daha sonra Ayşen'in beyin filmi çekildi, ensesine merminin isabet ettiğini öğrendik. Ameliyata alınan Ayşen Mamuş'un bir süre sonra öldüğünü öğrendik" şeklinde ifade verirken, tuttukları tutanağın tamamen doğru olduğunu söylediler. Heyet, Konya Numune Hastanesi'nin acil doktorunu da dinledikten sonra sanık avukatlarına söz verdi. x

Duruşmada, sanıklardan Güneş Ş.'nin avukatı, müvekkilinin iki kişiyi öldürmek için böyle bir emir vermediğini, gereksiz yere tutuklu kaldığını, beraat etmesinin yüksek olduğunu belirterek tahliyesini talep etti. Savcı her iki sanığın da tutukluluk hallerinin devamını istedi. Mahkeme heyeti de oy birliğiyle her iki sanığın da tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma dava dosyasının İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Olay, 13 Kasım 2007 tarihinde Merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Elmalı Hamdi Hoca Caddesi'ndeki Ayşen Mamuş'a ait evde meydana geldi. Sevgilisi olan Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu 2. sınıf öğrencisi Ferhat Korucu ile evine giden Ayşen Mamuş, karşısında eski ev arkadaşı Güneş Ş. ile Mehmet Ş.'yi gördü. Tartışma çıkmasının ardından Mehmet Ş. ilk önce Ferhat Korucu'ya ateş ederek ölümüne neden olmuş, daha sonra da Aysen Mamuş'u yaralamıştı. Ayşen Mamus olayı anlattıktan sonra kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 12:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?