4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Cinayeti ayakkabı izi çözdü

KONYA’da kapalı gıda pazarında 56 yaşındaki Abdullah Patlak’ı, temizlik yaptığı sırada 9 yerinden bıçaklayarak öldürüp, pazar yerinde bulunan telefon bayiinden 5 cep telefonu ve 2 bin 500 YTL değerinde kontör çaldıkları iddia edilen liseli 2 kardeş ile çalınan kontörleri saklayan liseli arkadaşları gözaltına alındı.

Cinayet bürosu yetkilileri, pazarın bodrum katındaki ayakkabı izlerinden yola çıkarak cinayeti çözdüklerini açıkladı. Katil zanlısı 16 yaşındaki C.K., kardeşi 15 yaşındaki M.K. ile arkadaşları 16 yaşındaki M.A., geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Karatay İlçesi’nde oturan 6 çocuk babası Abdullah Patlak, gece bekçisi olarak çalıştığı kapalı gıda pazarının giriş katında dün saat 07.30 sıralarında 9 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Durumunun polise bildirilmesi üzerine, olay yerine gelen ekipler 5 saate yakın inceleme yaptı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, gıda pazarının bodrum katında ‘Çığlık’ isimli korku filiminde kullanılan maske bularak, katile ait olduğu sanılan ayakkabı izleri saptadı. Polis yetkilileri, katilin olay sırasında bu maskeyi taktığının tahmin edildiğini açıkladı. Yapılan araştırmada, ayakkabı izlerin ünlü bir marka spor ayakkabıya ait olduğu belirlendi.

TELEFON BAYİİNDE ÇALIŞMIŞ

Soruşturmayı genişleten polis şüpheli olarak, 6 ay önce çalıştığı cep telefonu bayiinden ayrılan lise öğrencisi C.K’yi izleyemeye aldı. Polis, C.K.’nin sürekli spor ayakkabı giydiğini ve marka tutkunu olduğunu belirledi. Ekipler, C.K.’nin evinin bulunduğu Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi’ndeki arkadaşlarından, bir mağazadan yeni bir spor ayakkabı aldığını öğrendi. Bunun üzerine, C.K.’nin Selçuklu İlçesi’ndeki evine baskın yapıldı. Baskında, C.K.’nın evinde, gıda pazarında bulunan ayakkabı izini bırakabilecek aynı marka ve şekildeki spor ayakkabısı bulundu. Apartmanın bodrum katında yapılan aramada da, cep telefonu bayiinden çalınan 5 cep telefonu da bir poşetin içinde ele geçti. C.K’nin, çaldığı kontörleri de, başka bir lisede okuyan arkadaşı M.A’ya (16) saklaması için verdiği belirlendi.

GECE PAZARDA SAKLANMIŞ

C.K’nin kapalı pazara bir gün önce girdiği ve içeride saklandığı anlaşıldı. C.K’nin, aynı lisede okuyan kardeşi M.K’nin ise, gün boyunca pazarın dışında ağabeyine gözcülük yaptığı saptandı. C.K’nin kanlı elbiseleri de evlerinin karşısında bulunan boş bir arazide bulundu. Pazarın bodrumunda bulunan maskede de C.K.’nin parmak izlerine rastlandı. C.K.’yla birlikte gözaltına alınan kardeşi M.K. ve arkadaşı M.A., geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

 

DHA/İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 15:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?