4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Cinayeti makyajla aydınlattılar

Konya'da dün çöplükte yol kenarında tek bıçak darbesiyle öldürülüp bırakılan genç kadının cesedine makyaj yapıp vesikalık şeklinde fotoğraf çeken polisler, kadının kimliğini tespit etti. Kimliğin tespit edilmesinden 3 saat sonra ise cinayet çözüldü.

Edinilen bilgiye göre, dün merkez Karatay ilçesi Aslım Çöplüğü yolunda bıçaklanarak öldürülmüş kadın cesedi bulundu. Cesedin üzerinde ve çevrede yapılan araştırmalarda öldürülen kadının kimliğine ulaşılamadı. 12 saat içerisinde polise kayıp başvurusu da gelmemesi üzerine kadının başka bir şehirden gelmiş olabileceğini düşünen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, yeni bir yöntem deneme kararı aldı. Öldürülen kadının cesedini morgdan çıkartan polis ekipleri, kadının saçlarını taradıktan sonra vesikalık fotoğraf çekti. Fotoğraf bilgisayara aktarılarak, ölen kadına gözler, cildine normal tonlar, yüzüne ve dudaklarına makyaj yapıldı.

ÖLDÜRÜLEN KADIN KONSOMATRİS ÇIKTI

Makyajlı fotoğrafları çoğaltan polis ekipleri 24 ayrı ekibe fotoğrafı dağıttı. Ekipler, özellikle alkollü ve kadınların bulunduğu mekanlarda araştırmalara başladı. Konya otogarı civarında bulunan bazı birahanelerde fotoğrafı görenler, "Bu kadın Seda" diye cevap verdi. Seda ismini araştıran polis ekipleri Seda takma adıyla konsomatrislik ve hayat kadınlığı yaptığı iddia edilen 38 yaşındaki Nazlı Karakuş'un kimliğine ulaştı. Otellerde ve çevrede araştırmasını sürdüren polis, genç kadının bir bekar evinde kaldığını tespit etti. Polis, öldürülen kadının Nazlı Karakuş olduğunu kesinleştirmek için cesedin üzerinden çıkan ev anahtarını, bekar evinin kapısında denedi. Cesetten çıkan anahtarın kapıyı açması üzerine cinayete kurban giden kadının Nazlı Karakuş olduğu kesinlik kazandı.

CİNAYETLE İLGİLİ 3 KİŞİ YAKALANDI
Seda takma adıyla çalışan Nazlı Karakuş'un katil zanlılarını bulmak için araştırmalarını gece boyunca sürdüren polis ekipleri, bekar evine gelen bir aracı ve Nuri Yaşar M.'yi tespit etti. Polis, Nuri Yaşar M.'yi kendi evinde yaptığı ani baskınla yakaladı. Nuri Yaşar M. yakalanmasının ardından cinayeti, Yüksel Y.'nin işlediğini ve Aksaray'ın Eskil ilçesinde ikamet ettiğini, olay anında yanlarında 23 yaşındaki Çiğdem O.'nun da bulunduğunu itiraf etti. Çiğdem O.'yu da yakalayan polis, özel bir ekiple Aksaray'ın Eskil ilçesine giderek Yüksel Y.'yi yakalayarak Konya'ya getirdi. Yakalanan şüphelilerden Çiğdem O. ifadesinde, "Nazlı, Nuri ve Yüksel, Aslım Çöplüğü yolunda indi. Nazlı parasını istiyordu, bunlar da parayı vermek istemiyordu. Nazlı çantasıyla kendini korumaya çalışırken, Yüksel Nazlı'yı bıçakladı. Daha sonra olay yerinden kaçtık" dedi. Nuri Yaşar M. ise, "Cinayeti Yüksel işledi. Biz bir şey yapmadık" derken Yüksel Y.'nin de, "Bıçağı ben kullanmadım, Nuri kullandı" şeklinde ifade verdiği öğrenildi. 

CİNAYETİN PARA İÇİN İŞLENDİĞİ ORTAYA ÇIKTI
İddiaya göre, birahanede konsomatris olarak çalışan Nazlı ve Çiğdem, Nuri Yaşar M. ve Yüksel Y. ile tanıştı. Yüksel Y, Nazlı ve Çiğdem'e köy ve kasabalarda iş ayarlayayım kazandığımızı paylaşalım diyerek anlaşma yaptı. Yüksel Y., Nuri Yaşar M. ile birlikte bir otomobille Nazlı ve Çiğdem'i aldıktan sonra Aksaray'ın Eskil ilçesine bağlı Eşmekaya beldesinde bir bağ evinde eğlenceye götürdü. Kadınlar bağ evindeki erkekleri eğlendirmesinin ardından aldıkları 500 YTL'den kendi paylarına düşeni istedi. Konya'ya dönen ve Aslım Çöplüğü yakınlarında para yüzünden tartışmaya devam eden Yüksel Y., Nuri Yaşar M. ile Nazlı Karakuş araçtan indi. Yüksel Y.'nin parayı vermemesi üzerine Nazlı Karakuş, çantasıyla saldırmak istedi. Bu sırada Nuri Yaşar M., Nazlı Karakuş'un elinden tuttu, Yüksel Y. de bıçakladı. Olaydan sonra kaçmaya çalışan şüpheliler tel örgüleri tutan direğe çarparak, kırılan tamponun bir kısmını olay yerinde bırakarak kaçtı. Polis, cinayeti çözmesinin ardından olayda kullanılan otomobili de ele geçirdi.
Yakalanan 3 zanlı Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alınırken, zanlılardan Çiğdem O.'nun 2 çocuğu olduğu ve aynı zamanda 8 aylık hamile olduğu öğrenildi. Zanlıların bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Öte yandan, Asayiş Şube Müdürlüğü'nü ziyaret eden Konya İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, Asayiş Şube Müdürü Ercan Taştekin, Cinayet Büro Amiri Ertuğrul Güler ve ekibini tebrik etti. Tuzcu, zaman zaman Konya'da da cinayet olaylarının yaşandığını belirterek, "Dün bir kadın öldürülmüştü. ekiplerimiz 24 saatte olayın faillerini yakaladı. Şimdi adalete teslim edecekler" dedi.

Zanlılar adliyeye sevkedildi

Konya'da para meselesinden çıkan tartışma sonucu bir kadını öldüren 1'i kadın 3 kişi adliyeye sevk edildi.
Merkez Karatay ilçesi Aslım Çöplüğü yolunda 38 yaşındaki Nazlı Karakuş'u öldürdüğü iddia edilen zanlılar Nuri Yaşar M., Yüksel Y. ile yanlarında bulunan Çiğdem O. cinayet büroda ifadelerinin alınmasının ardından Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar daha sonra güvenlik önlemleri altında Konya Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 15:36:03
Güncelleme :15 Aralık 2007 Cumartesi 17:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?