6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Cinayeti marul kırıntısı çözdü!

Konya'da bıçaklanarak öldürülen bakkalın katil zanlısını, olay yerinde bırakıp kaçtığı bıçaktaki marul kalıntısı ele verdi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yakalanan 17 yaşındaki cinayet zanlısı, bakkalı köfteciden çaldığı bıçakla öldürdüğünü ve amacının gasp olduğunu itiraf etti.

25 Aralık 2008 tarihinde Konya'nın Seydişehir ilçesi Alaylar Mahallesi'nde bakkal dükkanı işleten evli ve 2 çocuk babası Sadettin Çalışkan (60), 4 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Seydişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ve Konya Cinayet Bürosu dedektifleri, olay yerinde cumhuriyet savcısıyla birlikte yaklaşık 5 saat inceleme yaptı. Olay yerinde yapılan incelemede ekipler, sadece öldürülen bakkalın cesedinin yanında kanlı bıçak bulurken, cebindeki 15 bin YTL'nin alınmadığını belirledi.

Olay yerinde bulunan bıçağı satan iş yerlerinde araştırma yapıldı. Kalitesiz olan bıçağın çok sayıda satıldığını belirleyen polis, ilk aşamada sonuç alamadı. Ardından büyüteçle santim santim incelenen bıçağın üzerinde yapışmış marul kalıntısı bulan ekipler, bu kez bıçağı kullanabilecek restoran ve lokantalarda araştırma kararı alarak harekete geçti.

Marul parçasının bıçakta nasıl kalmış olabileceğini öğrenmek isteyen dedektifler, ilk önce birkaç restoranda usta aşçılarla görüşerek bilgi aldı. Ustaların, "Ev hanımları bile böyle ince marulu doğrayamaz, bu şekilde marulu ancak usta biri doğrar" demesi üzerine dedektifler, marulun bir aşçı tarafından doğrandığı üzerinde fikir birliğine vararak araştırmaya başladı.

Restoran, lokanta ve köftecide araştırma yapan dedektifler, yaklaşık 150 iş yerinde görüşme yaptı. Yapılan görüşmelerde dedektifler, öğrencilere köfte satan K.T.'ye ulaştı. Köfteci K.T, bıçağının 25 Aralık sabahı tezgahtan çalındığını söylemesi üzerine dedektifler, köfteciye gelenleri araştırmaya başladı.

Köfteciyle 2 gün belirli aralıklarla görüşen polis, ilk önce köfte almaya gelen öğrenciler üzerinde araştırma yaptı. Bu araştırmaların ardından köfteciyle bir kez daha görüşen dedektifler, bir kişinin bıçak kaybolmadan önce köfte aldığını ve çantasını bir süreliğine emanet ettiği bilgisine ulaştı. Gencin eşgalini belirleyen ekipler, ilçede bir okulda lise son sınıf öğrencisi Y.T.'nin yanında Manavgat'tan geldiği belirlenen bir yabancının 2 gün kaldığını öğrendi. Y.T.'yi gözaltına alan polis, yanındaki kişinin Manavgat'tan gelen daha önce aynı yurtta kaldıkları arkadaşı R.G.'nin olduğunu, ilçede "Tarık" ismini kullandığını tespit etti.

Konya polisinin yaklaşık 5 gün boyunca 24 saat aralıksız süren araştırmasının ardından sahte isim kullanan cinayet zanlısı 17 yaşındaki R.G, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki evinde yakalanarak gözaltına alındı. Dedektifler, zanlıya ait kıyafetlere ve ayakkabılara da el koydu.

Ayakkabılardan birinin altındaki kurumuş kan lekesini fark eden dedektifler, Seydişehir ilçesine getirilen zanlı R.G'ye kan lekesini göstererek suçunu itiraf ettirdi. Zanlının, Manavgat'tan Seydişehir'e geldikten 2 gün sonra cinayeti gasp amaçlı işlediğini, para alamadan korkarak kaçtığını söylediği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 13:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?