6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Cinayetin ardından tahrik çıktı

Konya'da bir kişi hakkında, 10 bin YTL'lik çekin karşılıksız çıkması üzerine tartıştığı arkadaşını öldürmesi nedeniyle müebbet hapis cezası istendi. Aynı zamanda savcı, öldürdüğü kişinin yumruk atması ve bıçağı ondan alması nedeniyle tahrik indiriminin uygulanmasını talep etti.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karşılıksız çek cinayeti davasına tutuklu sanık Bekir Ç. ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti tanıkları tek tek dinledi. Üç ayrı tanık da, Bekir Ç. ile Mustafa Evmez arasında çek nedeniyle tartışma olduğunu bildiklerini söyledi.

Tanıklardan Vehbi Elfidan, cinayet anını gördüğünü belirterek, "İki kez kavga ettiler. İlkinde ben ayırdım daha sonra kahveye gittik. Otururken Bekir dışarı çıktı, Mustafa ise arkasından koştu. Mustafa'nın belinde bıçak görmüştüm.Bekir'de ise yoktu çünkü sadece üzerinde tişört vardı olsa fark ederdim. Kapıda Mustafa, Bekir'e yumruk attı ve elini beline götürdü. Bu arada Bekir, Mustafa'nın bıçağını herhalde belinden aldı ve bıçakladı. Olay bu şekilde yaşandı" dedi.

Mahkeme heyeti, tüm delillerin toplandığını, aynı zamanda tanıkların dinlendiğini belirterek savcının mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında, maktul ile sanık arasında çekten dolayı kaynaklanan bir alacak verecek meselesi olduğunu belirterek, sanığın alacağını tahsil etmekten dolayı tartıştığını, maktul ile sanık arasında karşılıklı yumruklaşma olmasının ardından cinayetin 5 bıçak darbesiyle işlendiğini söyledi. Bu nedenle savcı Türk Ceza Kanunu'nun 81/1 maddesi gereğince "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası isterken, TCK'nın 29. maddesi gereğince de cezasının müebbet hapis cezasından 12 yıl ile 18 yıl arasında verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti taraf avukatlarının esasa ilişkin savunma yapması için duruşmayı erteledi.

Olay, 25 Eylül 2008 tarihinde merkez Meram ilçesi Karakurt Mahallesi'nde bir kahvehanenin önünde meydana gelmiş, kahvehane içerisinde tartışan Bekir Ç, dışarı çıktığında arkasından gelen Mustafa Evmez'le kavga etmişti. Kavga sırasında Bekir Ç. Mustafa Evmez'i 5 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 17:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?