7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Çinliler sağlık evlerini incelemeye aldı

Çin Halk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı heyeti, Konya'nın merkez Meram ilçesine bağlı Karadiğin beldesini ziyaret etti.

Sağlık sisteminde değişiklik yapmaya hazırlanan Çin, Türkiye'deki Sağlık Evlerini incelemeye aldı. Çin Sağlık Bakanlığı'ndan Konya'ya gelen heyet Karadiğin beldesindeki Sağlık Evini inceledi. Yapılan hizmetler konusunda sağlık personelinden bilgi alan heyet, nüfuslarının yoğun olması nedeniyle sağlık ocakları yerine sağlık evleri kurmak için araştırma yaptıklarını belirtti.

Çinli meslektaşlarına sağlık evlerinde doğum ve gebelik konusunda hizmet verildiği, aile hekimliği takibi ve ilgili evrakların hazırlanması, doktorların vermiş olduğu ilaçların uygulanmasına yardımcı olmak, aşı hizmetlerinin yerine getirilmesi, sağlıklı yaşam konusunda halkın bilinçlendirilmesi ve bu hizmetlerin gerektiğinde ev ev dolaşılıp yerine getirildiği anlatan sağlık görevlileri, kullandıkları malzemeleri de tanıttı.

Sağlık Evi ziyaretinin ardından Karadiğin Belediyesi'ne geçen Çinli misafirleri Belediye Başkanı Sami Yıkılmaz karşıladı. Başkan Sami Yıkılmaz'dan beldenin nüfusu ve belediyenin sağlık alanında yapılan hizmetlere katkısı hakkında bilgi alan heyet, ülkelerinde de yerel yönetimlerle işbirliği içinde olduklarını dile getirdi.

Başkan Yıkılmaz, nüfus yoğunluğu olan Çin'de aile planlamasının ve bu konuda herhangi bir resmi yaptırımın olup olmadığı yönündeki sorularıyla misafirlerden bilgi alırken, belde halkının da ilgi gösterdiği ziyaret hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 12:26:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?