6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çobanlara yasak işlemiyor

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, göl kıyılarında hayvan sürülerinin otlatılmasına yasak getirerek kıyılarda hayvan otlatmanın yasak olduğuna dair levhalar dikti ancak şikayete neden olan manzaralar yine yaşanmaya devam ediyor.

Beyşehir-Akseki Karayolu üzerindeki göl kıyıları, son yıllarda hayvan sürülerinin otlak alanı haline geldi. Sahilde otlatılan sığır sürüleri, gün boyu sazlıklar ve göl içerisine girip serinlemeye çalışırken, bu manzaranın sağlıklı olmadığını ileri süren vatandaşlar belediyeye çok sık şikayette bulunmaya başladı.

Göl kıyılarının hayvan otlatılmasına kapatılmasını isteyen vatandaşlar, içme suyu olarak da kullanılan göle sürülerin girişine yasak getirilmesini istediler. Basında da bu şikayetlerin sık sık gündeme gelmesi üzerine harekete geçen belediye ekipleri, göl kıyılarında hayvan otlatılmasına yasak getirdi. Yasak kararı, göl sahiline dikilen levhalarla da bölgede faaliyet gösteren çobanlara duyuruldu. Ancak, yasak kararına rağmen hayvan sürülerinin göl kıyılarında yine otlatıldığı görülüyor. Öğretmenevi'nin hemen karşısında bulunan sahilde sürüler halinde otlayan sığırlar, göl içerisinde de serinlemeye devam ediyor.

Gazetecilerin, “burada hayvan otlatmak yasak, neden yasağa uymuyorsunuz?” şeklindeki sorusunu cevaplandıran sürülere çobanlık yapan Mahmut Ballı, “Bizim elimizden bir şey gelmiyor. Hayvan sürülerini yasak levhasının olmadığı noktalardan kıyıya sokuyoruz. Ama, hayvanları zaptedemiyoruz. Buraya kadar geliyorlar” diye kendini savundu. Beyşehirli vatandaşlar, göl kıyılarının tamamında hayvan otlatılmasının yasaklanması gerektiği görüşlerine yer verirken, göl içerisine sürülerin sokulmaması gerektiğini kaydettiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 13:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?