4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Çocuğa tacize karşı tavsiyeler

Emniyet Genel Müdürlüğü, giderek artan çocuklara cinsel taciz konusunda ailelere, çocuklarını bu konuda uyarmalarını ve bilgilendirmelerini tavsiye ediyor.

Müdürlüğün resmi internet sitesinde yayınladığı tavsiyelere göre, çocukların aileleriyle her şeylerini paylaşabilmelerinin önemli olduğu belirtilirken, ailelerin çocuklarını yabancı kişilere ve onlara güvenmemeleri konusunda uyarması gerektiği ifade ediliyor. Ailelerin çocuklarının ev dışında nerelerde vakit geçirdiğini iyi takip etmesi gerektiği ve çocuklarıyla akşam belli bir saatte evde olması konusunda uzlaşmaya varmaları gerektiği vurgulanıyor. Sitede ailelerin çocuklarını bilgilendirmesi konusuna da yer verilirken, özellikle çocukları cinsel konularda bilgilendirmenin önemine değiniliyor. Ailelerin çocuklarını bu konuda sürekli uyarmasının, sorunun önlenmesinde önemli bir rol oynadığının da yer aldığı bilgilere göre, çocuklara tehlikenin her yerden gelebileceği ve özellikle hangi bölgelerin tehlikeli olabileceği konusunda çocukların uyarılması gerektiği, milli ve ahlaki değerlerin telkin edilerek, iyi fiilde bulunduğun da çocuğun takdir edilmesi gerektiğinin de altı çiziliyor.

Sitede yer alan bilgilerde çocukların evde yalnız kaldıklarında tanımadıkları kimseye kapıyı açmamaları, telefonda yabancı kişilere bilgi vermemeleri, dışarıda yabancı kişilerle bir yerlere gitmemeleri, yardım talebinde bulunan yabancılara yardım etmemeleri ve kesinlikle yabancıların arabalarına binmemeleri konusunda çocukların uyarılması ve eğitilmesi gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca tehlikede olduklarında bağırmaları, kaçmaları ve kendilerini müdafaa etmeleri gerektiği ve kendilerine zarar vermek isteyen şahıslara iyi bakıp onları teşhis etmeleri, varsa araçlarının plakasını almaları ve en yakın polise gitmeleri konusunda uyarılması tavsiye ediliyor.


iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 11:05:01
Güncelleme :26 Mart 2007 Pazartesi 11:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?