6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çocuklar Ata'larına minnettar

KONYA'DA 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konya'da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askeri ve mülki erkan katıldı. Çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenler, Atatürk Stadı'nda düzenlenen etkinliklerle devam etti. Vali Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in çocukların ve vatandaşların bayramını kutlamasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı ve şiirler okundu. Törene katılan okulların geçit töreninin ardından halk oyunları ve gösteri grupları çeşitli oyunlar sergiledi. İl Spor Okulu öğrencilerinin spor gösterilerinin ardından tören sona erdi.

Stat içinde yaşıtları çocuk bayramını kutlarken stat dışında pamuk şekeri satan 13 yaşındaki İbrahim Çiçek ise geçinemedikleri için Ağrı'dan Konya'ya göç ettiklerini ve 8 kardeşine bakabilmek için hafta sonları ve bayramlarda çalışmak zorunda olduğunu söyledi.

KONYA'DA 23 NİSAN COŞKUSU
KONYA'DA 23 NİSAN COŞKUSU
KONYA'DA 23 NİSAN COŞKUSU
KONYA'DA 23 NİSAN COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 14:00:03
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 16:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?