6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Çöken yurdun yeri anıt park oluyor

Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde LPG sızıntısı sonucunda meydana gelen patlamada çöken yurt binasının yeri anıt park oluyor.

Göçükte ölen 18 öğrencinin isminin yer alacağı park için Balcılar Belediyesi proje çalışması başlattı.

Mülkiyeti, Balcılar Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'ne ait olan arsaya anıt park yapmak için harekete geçen belediye, önce elim olayda hayatını kaybeden öğrencilerin yakınlarına proje hakkında bilgi verdi. Ailelerin çalışmaya olumlu cevap vermesi üzerine devir için çalışma başlatıldı. Projeye göre göçen yurdun yerine, içinde okuma ve bilgisayar salonlarının da bulunduğu çok amaçlı park yapılacak. Patlamada ölen 18 öğrencinin adı ise alana dikilecek bir kaide üzerinde yaşatılacak.

Göçen yurdun yerine anıt park yapılacak olması çocuklarını kaybeden aileleri mutlu etti. Acılı aileler, belediyenin proje ile ilgili kendilerinden görüş aldığını belirterek, park için katkıda bulunacaklarını söyledi. Olayda hayatını kaybedenlerden Cennet Karaalp'in babası Hasan Karaalp, çocuklarının isimlerinin bu parkta yaşayacağını dile getirdi.

Enkaz alanına yeni bir yurt yapılsaydı buna karşı çıkacağını vurgulayan acılı baba, "Birçok aile acısını yüreğine gömdü. Eğer enkaz alanına yeni bir yurt yapılsaydı yanlış olurdu. İlk başta ben karşı çıkardım. Aynı yere bir yurt yapılması yeni gelecek öğrencilerin psikolojisini olumsuz etkiler. Zaten vakıf yetkilileri de belediyenin projesine destek veriyor." dedi. Göçükte hayatını kaybeden Teslime Duran'ın amcası Hasan Duran da ailelerin bu parkta yitirdikleri çocuklarının ismini gördükçe biraz olsun teselli bulacaklarını ifade etti. Amca Duran, şunları söyledi: "Belediyemiz böyle bir teklifle bize geldi. Bizler de uygun olacağını ve memnuniyet duyacağımızı söyledik. En azından yavrularımızın ismini gördükçe acımız biraz olsun hafifler."

Bu arada çöken yurt binasından yaralı kurtulan öğrenciler, aileleri, öğretmenleri ve hayatını kaybeden öğrencilerin yakınları için 17 uzmanın katılımıyla psikososyal destek programı düzenlendi. Danışmanlar, olayın etkisini en az zararla atlatmaları için dün çocuklarla tek tek görüşmeye başladı. 1 Ağustos 2008'de Balcılar Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'ne bağlı kız yurdunda LPG tankından sızan gaz sebebiyle patlama meydana gelmişti. Patlamanın şiddetiyle çöken üç katlı yurt enkazında çoğunluğu öğrenci 18 kişi ölmüş, 27 kişi yaralanmıştı

Zaman
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 15:19:35
Güncelleme :11 Eylül 2008 Perşembe 15:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?